zondag 16 juli 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Machtsstrijd', geschreven door Jack MolenaarMachtsstrijd

Boekgegevens:
Titel: Machtsstrijd
Auteur: Jack Molenaar
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 
Uitgever: Uitgeverij Boekscout, juli 2017
ISBN: 978 94 02237 01 6      

Kort nadat Michael Stikker de leiding over het elektronicaconcern Stikker Holding van zijn vader heeft overgenomen, komt de familie onder druk te staan van medeaandeelhouder Presser Capital. Die eist de volledige zeggenschap over het bedrijf. Michael weigert toe te geven en toeval of niet, korte tijd later belandt de familie in een regelrechte nachtmerrie. 

Om negatieve publiciteit te voorkomen besluit Michael de zaak buiten de justitie te houden en probeert zelf te achterhalen wie schuilgaat achter het onheil dat hen achtervolgt. Vera Mooij, voormalig rechercheur en sinds enkele maanden zijn vrouw, speelt hierbij een cruciale rol. 

Op het hoogtepunt van de crisis, als de familie zich genoodzaakt ziet onder te duiken op een geheim adres, ontdekken ze eindelijk de identiteit van de dader. Wat volgt is een verbijsterende onthulling.

De auteur:
(foto: twitter)

Jack Molenaar is in 1949 in Schagen geboren. In 1963 verhuisde hij met zijn ouders naar Zaandam, waar hij de middelbare school afmaakte om zich vervolgens te storten op aanvullende studies. Hij trouwde in 1970 met Rika Kruithof, met wie hij nog steeds gelukkig getrouwd is. 

Tot 1995 was Jack Molenaar directeur van een autoleasemaatschappij. Na beëindiging van die loopbaan verhuisde hij naar Friesland om daar een yachtcharter voor luxe motorjachten op te zetten. In die periode begon hij ook met schrijven. Eerst als freelancer voor kranten en magazines en later als auteur. In 2013 debuteerde hij met de thriller Complot Sebastiaan.

Tegenwoordig wonen Jack en Rika centraal in Nederland, in het mooie Zeewolde. Hier hebben ze water, strand en de Veluwe onder handbereik. Een prachtig startpunt voor weer een andere leven en de rust voor het schrijven van nieuwe thrillers.  
Eerder las ik van Jack Molenaar de thriller Donker verleden

Machtsstrijd koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.