zondag 17 mei 2020

Vandaag in de schijnwerpers 'Stilstaand water' geschreven door J.W. JansenStilstaand water

De wereld is stervende. Dalende temperaturen, ver onder het vriespunt zetten de vlucht van miljoenen mensen in gang. Gezinnen die in armoede zijn vervallen hopen op een beter leven in het Zuiden, de laatste warme plek op Aarde. 
In Stilstaand water beschrijft J. W. Jansen de verhuizing van de familie Munius richting het Zuiden, op zoek naar nieuw viswater en een menswaardig bestaan. Generaties lang heeft de familie jacht gemaakt op de mooiste vissen om deze in hun eigen water, het Meer van Munius, vrij te laten, zodat vissers tegen betaling een recordvis konden vangen. Als het Meer tot op de grond toe bevriest vertrekt ook de familie naar het Zuiden. 
Met het boek, the Compleat Angler, van Izaak Walton als overlevingsfilosofie en een vrachtwagen vol visspullen begint de familie aan de desolate tocht. Onderweg krijgen ze te maken met onverschilligheid, vechtpartijen, moord en xenofobie, want het Zuiden wil haar rijkdommen niet delen met nieuwkomers. Families die hen voorgingen keerden gedesillusioneerd huiswaarts of stierven in een land dat geen traan om hun dood zou laten. Zal het de familie Munius wel lukken om voet aan de grond en vis in het net te krijgen in het Zuiden?
(bron info: achterflap)


De auteur:

Jan Willem Jansen (geboren 22 juli 1982) is woonachtig in Amsterdam. Hij studeerde geschiedenis en verpleegkunde en is docent bij Universiteit van Amsterdam.
Hij schreef de volgende romans: Aangenaam gevoelloos (2013), Vallen en helpen opstaan(2016) en Misschien volgende keer(2018).

Eerder las ik van J.W. Jansen Misschien volgende keer.
Klik op de gekleurde link en lees mijn recensie.

Stilstaand water koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Stilstaand water
Auteur: J.W. Jansen
Genre: thrillers & spanning
Uitgave: paperback, 308 pagina’s
Uitgever: Mijnbestseller.nl, mei 2020
ISBN: 9789463985291
NUR: 305

Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.