woensdag 27 mei 2020

Ik las 'Kwade Geest' geschreven door Mark van Dijk
Wanneer de twintigjarige Pieter dodelijk verongelukt, besluit zijn beste vriend Jaap zijn geest op te roepen met een Ouijabord. Vrijwel onmiddellijk begint Jaaps gedrag te veranderen. Hij wordt onvoorspelbaar en neemt steeds meer afstand van zijn overgebleven vriendengroep. Als er bij hen thuis een aantal onverklaarbare zaken gebeuren, die rechtstreeks met Jaap te maken lijken te hebben, worden ze toch bij zijn keuze betrokken.

Jaap lijkt inmiddels volkomen de weg kwijt te zijn en de hele situatie begint gruwelijk uit de hand te lopen, maar uit angst niet serieus genomen te worden, aarzelen zijn vrienden nog altijd met hun bemoeienissen. De maat is echter vol als Jaap tijdens de begrafenis van Pieter instort, maar hebben ze dan al niet te lang gewacht?
(bron info: achterflap)

Mijn mening:

Na een indrukwekkende proloog wordt je door de fantasie van de auteur in de hoofdstukken die volgen  meegesleurd naar een wereld vol occulte zaken.

‘Door de toon van haar stem werd Jaap door een ongedefinieerde angst gevangen. Een angst die anders was dan alles wat hij hiervoor had gevoeld. Hij was bang dat hij iets zou ontdekken wat hij helemaal niet wilde weten. Iets waarvan het beter was als hij het niet wist.’

Het angstaanjagende is dat alle gebeurtenissen plaatsvinden in een wereld die we kennen als heel normaal; het zou zelfs in onze eigen omgeving kunnen plaatsvinden.
Ondanks de gruwelijkheden die zich afspelen in ‘Kwade Geest’ is er ook plaats voor humor en zijn er een aantal rustpuntjes binnen het verhaal waardoor je even uit kunt ademen en tot rust kunt komen.

‘Met een van walging vertrokken gezicht keek hij naar de resten vlees die aan de motor bleven plakken. Met de stinkende romp in zijn armen liep hij naar de kofferbak en legde zijn vader erin. Daarna legde hij het onderste deel van zijn  buik, met de bijbehorende benen, ernaast en sloot de kofferbak.’

Als je niet gewend bent om verhalen van dit genre te lezen, raad ik je aan om niet op een avond aan ‘Kwade Geest’ te beginnen omdat van slapen dan waarschijnlijk niets meer komt. Mocht je toch in slaap kunnen vallen, reken dan maar op dromen die je niet wilt omarmen maar waaruit je wilt kunnen ontsnappen!

Al met al is het precies wat als ondertitel op de cover staat: goor, gruwelijk en grappig!
Ik heb ‘Kwade Geest’ graag gelezen.


De auteur:

Mark van Dijk (1979) is een enorme boekenliefhebber. Hij verzamelt boeken, leest ze en schrijft ze.
Hij is een enorme bibliofiel. Al bijna 15 jaar verzamelt hij gesigneerde eerste drukken van populaire schrijvers van over de hele wereld.
Lees meer over hem op zijn website.

Eerder las ik van Mark van Dijk:
De prinses die haar kroontje kwijtraakte

Klik even op de gekleurde tekst om mijn recensie te kunnen lezen.

Kwade Geest koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:
Standaard Boekhandel

Boekgegevens
Titel: Kwade Geest
Auteur: Mark van Dijk
Genre: thrillers & misdaad, occult, horror
Uitgave: paperback, 163 pagina's
Uitgever: Nimisa Publishing House, februari 2018
ISBN: 978 94 92337 32 0
NUR: 313


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.