zaterdag 24 juli 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Niet van iedereen - De hel die online shaming heet' geschreven door Nikki Lee Janssen en Silvie Kamphuis

 De hel die online shaming heet


Niet van iedereen


Heb jij weleens naaktfoto’s en video’s van jezelf gemaakt en gedeeld met anderen? … en waar zijn die foto’s nu?

‘Hé boef, schiet je wel een beetje op? Ik wacht op je.’ Dat die zin mij internetfamous en slachtoffer van sextortion zou maken had ik nooit verwacht.

Nadat mijn Dropbox en online accounts werden gehackt door een onbekende cybercrimineel, verschenen mijn pikante foto’s en filmpjes op Facebook en Dumpert. De hele wereld, inclusief mijn ouders, schoonouders en collega’s keek mee.
(bron info: achterflap)

'Niet van iedereen - De hel die online shaming heet' is het waargebeurde, taboedoorbrekende verhaal van Nikki Lee Janssen. Haar pikante foto's en filmpjes werden via Facebook en Dumpert verspreid nadat een cybercriminieel haar Dropbox hackte. Zonder schaampte of terughoudenheid vertelt ze hoe dat je kapot kan maken in een online wereld.

Een indrukwekkend relaas en handboek ineen, vol tips en tricks en bijdragen van professionals, onder wie Peter R. de Vries, Sven Koopmans (Tweede Kamerlid VVD), Royce de Vries (advocaat) en Frank Baalbergen (ICT Security Specialist).

Nikki Lee Janssen (1990) werd geboren in het Gelderse Elst, maar woont inmiddels in het pittoreske Medemblik, met manlief Joost, hun dochtertje en trouwe viervoeter Pippa. Nikki Lee is een enthousiaste jonge vrouw die vroeger deel uitgemaakt heeft van de Nederlandse Turn Selectie, waar ze geleerd heeft wat hard werken en doorzetten is. Na haar turncarrière is ze gaan werken in de sales, iets wat ze nog steeds met heel veel plezier doet. Dat ze ooit een boek zou gaan schrijven had ze nooit verwacht, en wellicht ook liever niet gewild. Want de reden dat ze is gaan schrijven komt voort uit de meest verschrikkelijke gebeurtenis uit haar, tot begin dit jaar onbezorgde leventje...

Co-auteur Silvie Kamphuis (1985) houdt van leven en lachen. Zo hard als ze kan. Ze behaalde een rechtendiploma, maar gaf al snel de voorkeur aan wereldwijd verhalen beleven en schrijven. In 2012 schreef zij haar eerste boek Gevallen Helden over het historisch onderzoek van haar vader naar neergestorte vliegtuigen in de Tweede Wereldoorlog. Gedurende haar opleiding aan de Schrijversacademie besloot zij voor zichzelf te beginnen als biograaf, ghostwriter en tekstschrijver. 

Grafisch ontwerper Gertie Vos (www.poppyonto.com) gaf het boek ‘Niet van iedereen’ een gezicht. Ze verzorgde de fotografie en de vormgeving van cover tot en met het binnenwerk.

Voor in het boek staat een indrukwekkend gedicht van Tanja Helderman:

Kracht

Hoe diep kun je vallen?
Hoe fel is de pijn?
Hoe zwaar kan het voelen
verslagen te zijn?

Hoe groot is het offer?
Hoe bitter de pil?
Soms grijpt je de onmacht
nog steeds naar de keel.

Maar hoe je ook worstelt,
je bent niet verloren.

Want weet dat uit kwetsbaarheid
kracht wordt geboren.


Niet van iedereen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Niet van iedereen
Auteurs: Nikki Lee Janssen & Silvie Kamphuis
Genre: waargebeurde verhalen
Uitgave: paperback met illustraties, 322 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, juni 2018
ISBN: 9789491773839
NUR: 402


Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.