donderdag 21 december 2023

Ik las: 'Verknipt' geschreven door Eveline Karman

 Het verleden moet je laten rusten. Toch… ?Verknipt

Emma gaat het gevecht aan met de demonen uit haar verleden...

Verknipt van Eveline Karman is een spannende thriller met Emma Doyle in de hoofdrol. Emma is een vrouw die al jaren worstelt met het verlies van haar broer Arvid. Arvid pleegde zelfmoord, maar Emma kan niet geloven dat hij dat uit vrije wil deed. Ze is ervan overtuigd dat er meer aan de hand was, en ze zet een zoektocht in gang om te ontdekken wat er echt gebeurd is.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Emma. Karman weet haar hoofdpersonage goed neer te zetten als een complex en sympathiek personage. Emma is een sterke vrouw, maar ze is ook kwetsbaar en getraumatiseerd. Ze is vastberaden om de waarheid te vinden, maar ze moet ook leren omgaan met haar eigen verdriet en boosheid.

“Thuis wacht er niemand op haar. Haar laptop. Haar tv. Een nieuwe aflevering van seizoen honderd van de zoveelste Scandinavisch thriller. Politieagent knuffelt met zijn gezin, krijgt een telefoontje, onderzoekt een lijk, lost de moord op en gaat weer terug naar zijn gezin, waar het bord warme prak en de kwispelende hond al wachten.
In Emma’s huis is het donker. Ze zal zelf de lichten moeten aanknippen. Haar bed opwarmen.”

Het plot van Verknipt is goed opgebouwd en zit vol spanning. De lezer wordt vanaf het begin meegezogen in het verhaal en blijft tot het einde geboeid. Karman weet de spanning goed op te bouwen en weet de lezer regelmatig te verrassen. Wat is de rol van Jonathan?
Op het eind vallen de puzzelstukjes op hun plaats.

“Waarom denkt hij nu aan haar? Hij had haar zijn excuses moeten aanbieden. Haar moeten vertellen hoe hij nu, op zijn oude dag, met zijn vingers stijf van de artritis en zijn ogen geplaagd door beginnende staar, lamlendig als een oude lul die weet dat zijn einde nadert, vurig wenst dat hij de tijd kon terugdraaien.
Och, als dat toch een kon.”

De thriller is goed geschreven en leest vlot weg. Karman heeft een prettige schrijfstijl die de lezer aanspreekt. De dialogen zijn realistisch en de personages zijn goed uitgewerkt.

Verknipt is een slimme, spannende thriller die de lezer van begin tot eind in zijn greep houdt. De auteur: 

Eveline Karman (1970) is schrijfster en columniste.
Haar interviews, korte verhalen en reportages staan in tijdschriften als LINDA., Margriet, Glamour, Grazia en VROUW (Telegraaf).  
Ze publiceerde op de landelijke nieuwssite FOK! en schrijft sinds 2017 een wekelijkse column in weekblad Vriendin over haar leven in Frankrijk.
Daarnaast werkt zij als journaliste op freelancebasis voor diverse landelijke magazines en breidt zij haar portfolio uit met korte verhalen.
Samen met haar man runt ze een B&B in Frankrijk.
Lees meer over Eveline en haar werk op haar website…

Eerder las ik van Eveline Karman: Verstrikt.

Verknipt koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Verknipt
Auteur: Eveline Karman
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina’s
Uitgever: De Fontein Romans & Spanning 
ISBN: 9789026164705 
ISBN: 9789026164712 (eBook)
ISBN: 9789026164729 Luisterboek
NUR: 305


Met dank aan Uitgeverij de Fontein voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij De Fontein)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.