woensdag 20 december 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'De grote wereld' geschreven door Pierre Lemaitre

 ‘Meeslepende plot, vol met geweldige personages, op een prikkelende wijze verankerd in de geschiedenis – eerlijk, wat wil je nog meer van een roman?’ – The TimesDe grote wereld


 Een meeslepende literaire saga over passie, hebzucht, moord en wraak, gesitueerd rondom een vooraanstaande familie in het naoorlogse Parijs, Beiroet én Saigon.

De Pelletiers zijn een vooraanstaande Franse zeepmakersfamilie in het Beiroet van de jaren veertig. Patriarch Louis hoopt zijn succesvolle bedrijf over te dragen aan zijn oudste zoon Jean, maar dat gaat gruwelijk mis. Jean laat het bedrijf niet alleen bijna failliet gaan, maar begaat ook een verschrikkelijke misdaad die de hele familie dreigt mee te slepen…
 
Drie liefdesverhalen, een klokkenluider, twee processies, een ambitieuze journalist, een tragische dood, een incognito actrice, een mysterieus accent, de terugkeer van het verleden, een plotselinge en onweerstaanbare passie. En een paar moorden. Pierre Lemaitre doet wat hij het beste kan en verweeft een filmisch geschreven, onontkoombaar drama met briljante stijl, heerlijke personages en sociaal commentaar. Het resultaat is een epische en aangrijpende familiesaga.

De pers:

'Een beeldende roman vol kleurrijke personages.' ‒ de Volkskrant
'Spannend, vlot geschreven, ironisch en vol grote menselijke gevoelens.' – NRC
'Een pageturner van formaat.' – De Morgen


De auteur:

De Franse schrijver en scenarist Pierre Lemaitre  is opgeleid als psycholoog en is een autodidact in de literatuur, die sinds 2006 van zijn pen leeft. Naast zijn bekroonde literaire romans (hij ontving in 2013 de Prix Goncourt) schreef hij zeer succesvolle thrillers. 
In Nederland en België verkocht Lemaitre inmiddels meer dan 90.000 boeken.

Eerder las ik van Pierre Lemaitre: Het serpent

De grote wereld koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De grote wereld
Auteur: Pierre Lemaitre
Genre: vertaalde literaire roman
Uitgave: paperback, 540 pagina’s
Uitgever: Xander Uitgevers, 31 oktober 2023
ISBN: 9789401620567
ISBN: 9789401620574 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Le Grand Monde
Vertaling: Andreas Dijkzeul


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Xander Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.