dinsdag 2 december 2014

NTL: 'Alsof het niets is' van Camille Anseaume

Alsof het niets is
Een jonge vrouw raakt onverwacht zwanger. Ze wanhoopt, ze is dolgelukkig, ze twijfelt, en beschrijft met humor en nietsontziende eerlijkheid haar gevoelens en gedachten.

Auteur: Camille Anseaume
Genre: (literaire) roman
Uitgave: paperback, 255 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., 25 november 2014
ISBN: 978 90 45205 38 0
NUR: 302

Ook als Ebook verkrijgbaar
Originele titel: Un tout petit rien

Waar gaat het over (zoals op de achterflap):

We houden vooral horizontaal van elkaar, en in het donker, alleen dan zijn we niet bang om elkaar af te schrikken, alleen dan durven we onze adem te vermengen zonder te vrezen dat de ander zich afvraagt of het misschien niet allemaal te snel gaat... Het is veel meer dan alleen maar seks, het is veel minder dan verliefdheid. Het is vlees noch vis, goed genoeg om te doen alsof we een kindje maken, niet goed genoeg om er een te krijgen.

De hoofdpersoon, een jonge journaliste, ontdekt aan het begin van het boek dat ze ongepland zwanger is. De vader wil er niets van weten. Ze gebruikt de rest van het boek om enorm te twijfelen, om zich intens gelukkig en dan weer doodongelukkig te voelen, en om heel langzaam te wennen aan het idee van het leven dat zich in haar buik ontwikkelt, dat ze min of meer besluit te houden, en dat ze uiteindelijk niet meer kan wegdenken.

Heel korte hoofdstukjes, die aandoen als een soort blogs, of dagboeknotities, geven haar gedachten en gevoelens weer. Met humor en nietsontziende eerlijkheid is Alsof het niets is het verhaal van een keuze. De keuze van een jonge vrouw die zwanger is van een man met wie ze niet veel meer dan haar nachten deelt. Een prachtige roman, intiem en universeel, over de bewogen periode die de abrupte overgang van een onbezonnen leven naar een leven vol verantwoordelijkheid tekent.

Over de auteur:

Camille Anseaume is journaliste. Ze houdt een blog bij, Café de filles, dat door de redactie van de Franse ELLE bekroond is met de Blog Coup de Coeur, een toonaangevende prijs voor populaire blogs.
Alsof het niet is is haar eerste roman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.