zaterdag 10 september 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'De mooiste vis van de zee gelooft niet alles' geschreven en geïllustreerd door Marcus Pfister

 


De mooiste vis van de zee gelooft niet alles

De mooiste vis viert dit jaar zijn 30e verjaardag, hele generaties zijn met Regenboog opgegroeid! En dat vieren we met een nieuw, negende prentenboek en een nieuwe bundel.
 
Bij de vrienden van Regenboog, de mooiste vis van de zee, duikt opeens een onbekende vis op. Hij vertelt griezelsprookjes en enge verzinsels, waardoor de anderen onrustig en bang worden. Maar Regenboog heeft deze Geelvin wel door. Met een slim idee lukt het hem weer rust in de groep te brengen. 
 
Een verhaal over eerlijkheid en vriendschap.

Marcus Pfister geeft lezers met dit nieuwe deel een mooie boodschap mee: onware verhalen kunnen de boel flink opschudden en voor onzekerheid zorgen. Maar fantasierijke en spannende verhalen vertellen aan je vrienden is juist knap en leuk.Over Marcus Pfister:

Marcus Pfister werd in 1960 in Bern in Zwitserland geboren. Daar volgde hij een grafische opleiding aan de kunstacademie, waarna hij drie jaar werkte als grafisch ontwerper bij een reclamebureau. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator. In 1986 schreef en illustreerde hij zijn debuut. Zijn grote doorbraak volgde in 1992 met De mooiste vis van de zee. Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht en is het verschenen in ongeveer vijftig talen.

Voor Marcus Pfister staat één ding in zijn werk centraal, dat de waarde van een boek bepaalt: een boek moet kinderen en volwassenen dichter bij elkaar brengen en een intensiever contact tussen hen bewerkstelligen. Als dat lukt, is het boek geslaagd en heeft het zijn doel bereikt.

Een goed boek vormt een brug tussen kind en volwassene. Het moet een reeks vragen ontketenen en tegelijkertijd de fantasie van het kind verruimen. Marcus Pfister maakt zijn meeste tekeningen met waterverf. Voor landschappen op de achtergrond maakt hij gebruik van natte verf op nat papier om het resultaat een beetje vaag te houden. Voor scherpere details laat hij de verf eerst drogen, waarna hij het uiteindelijke plaatje laagje voor laagje op het papier te voorschijn laat komen.

Voor de Vier Windstreken schreef en illustreerde hij de serie boeken rondom De mooiste vis van de zee, Max en de toverstenen, Haas Huppel, Een gevaarlijke tocht, Niels wil nog niet slapen, Geluk is ..., De paradijsvogel, Jack in het regenwoud en De ster van Bethlehem

Meer informatie over Marcus Pfister vind je op zijn website.

De mooiste vis van de zee gelooft niet alles koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De mooiste vis van de zee gelooft niet alles
Auteur en illustrator: Marcus Pfister
Uitgave: hardcover, 32 pagina’s
Uitgever: De Vier Windstreken, augustus 2022
ISBN: 9789051169089
Originele titel: Der Regenbogenfisch
Vertaald door: Nannie Kuiper

Een Vier Windstreken Prentenboek

Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Vier Windstreken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.