vrijdag 30 september 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Dochters van Sparta' geschreven door Claire Heywood

 Nieuwe roman in de succesvolle serie mythologische hervertellingen van Uitgeverij Orlando.


Dochters van Sparta 

Duizenden jaren lang hebben twee vrouwen de schuld gekregen van de val van een machtige beschaving – maar nu is het tijd om hun kant van het verhaal te horen. 

Als prinsessen van Sparta hebben Helena en Klytemnestra niets anders gekend dan luxe en overvloed. Zulke voorrechten komen echter met een hoge prijs. Als meisjes worden ze gescheiden en uitgehuwelijkt aan de legendarische buitenlandse koningen Agamemnon en Menelaos. Hun plicht is de erfgenamen te baren die de maatschappij eist en de zachtmoedige, onderdanige koninginnen te zijn die hun mannen verwachten. Maar wanneer het gewicht van de verwaarlozing, wreedheid en ambitie van hun echtgenoten te zwaar wordt om te dragen, komen ze in verzet tegen de beperkingen die hun worden opgelegd. 

Dochters van Sparta is een meeslepende hervertelling van het beleg van Troje, verteld vanuit het perspectief van de twee meest verguisde vrouwen uit de mythologie.


De pers:

‘Heywood blaast twee centrale personages uit de Grieks-Romeinse traditie nieuw leven in en slaagt er zeker in om vrouwen die vaak als weinig meer dan symbolen worden neergezet, een rijk innerlijk leven te geven.’ 
– Kirkus Review

‘Dit is mijn favoriete versie tot nu toe van dit verhaal, waarin veel mythologische vrouwen diepgang krijgen en overtuigende personages worden. Een aanrader.’ 
Historical Novel Society

‘Gezien door de ogen van Klytemnestra en haar zuster Helena, blijkt de Trojaanse oorlog heel anders te zijn dan het Homerische conflict waarmee we vertrouwd zijn (…) beeldend, levendig en overtuigend.’ 
– The Sunday Times

De auteur:

Claire Heywood studeerde klassieke talen aan de universiteit in Warwick, werkte in Bath als gids bij het museum voor Romeinse baden en woont momenteel in Bristol.
Dochters van Sparta, haar debuutroman, verschijnt in diverse landen in vertaling.

Dochters van Sparta koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Dochters van Sparta
Serie: mythologische hervertellingen 
Auteur: Claire Heywood
Genre: vertaalde literaire roman
Uitgave: paperback met flappen, 352 pagina’s
Uitgevers: Uitgeverij Orlando, 1 augustus 2022
ISBN: 9789083209845
ISBN: 9789083209890 (eBook)
NUR: 302
Originele titel: Daughters of Sparta
Vertaald door: Ine Willems


Met dank aan Uitgeverij Orlando voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Uitgeverij Orlando)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.