donderdag 24 november 2022

Ik las de gedichten, kleurde de tekeningen in en genoot van 'Kleurrijk' van Mayra Blömer

 


Kleurrijk

We komen in de tijd van het jaar waarin we elkaar cadeaus geven. Meestal zijn kinderen de gelukkigen, maar we mogen onszelf natuurlijk niet vergeten, want wat is er fijner dan op een andere manier ontspannen dan je gewend bent.

Na een drukke dag of zomaar even tussendoor, om je hoofd leeg te maken en voor de keuze staan welke kleur je als eerste zult gebruiken. Het lijkt zo simpel, maar zo eenvoudig is het werkelijk. Het is een kwestie van doen.

Kleurrijk is niet zomaar een kleurboek voor volwassenen, want bij elke kleurplaat met een gedetailleerde tekening staat een gedicht afgedrukt dat speciaal is geschreven voor Kleurrijk.
Deze 'tekenboekbundel' brengt ruim dertig gedetailleerde kleurplaten voor volwassenen en Nederlandse poëzie samen.
Voor in het boek vind je een overzicht van de dichters die samen met Mayra Blömer het boek hebben gemaakt tot wat het is geworden: een juweeltje!

Mayra Blömer heeft haar inspiratie gehaald uit de natuur en uit kunst van verschillende culturen. Het is een kleurboek met handgemaakte tekeningen voor volwassenen geworden waarmee je thuis aan je eigen tafel kunt genieten van mooie dingen die geïnspireerd zijn door de belevingen van de auteur gedurende haar reizen over de hele wereld. 
Lees bijvoorbeeld in een gedicht over de zee en laat samen met de tekening op de bladzijde daarnaast deze woorden tot leven komen. Je waant je werkelijk aan zee en voelt je herboren. 
Kleurrijk is een mooi samenspel van poëzie en beeldende kunst.

Ik verwacht niet dat er twee mensen deze kleurplaten op dezelfde manier in zullen kleuren. Reden hiervoor is dat elk mens anders is en gevoelens nooit hetzelfde zijn bij mensen. Iedereen reageert op zijn of haar eigen manier.

Kleurrijk is een mooie kans om even weg te dromen en te ontsnappen uit de drukke wereld waarin we leven. 



Mayra Blömer is geboren in de provincie Groningen en debuteert met haar creatieve kleurboek voor volwassenen ‘Kleurrijk’. Van kinds af aan was ze al bezig met beeldende kunst. Hierin kon ze zich verder ontwikkelen op de Vrije School. 
Na een studie in de richting biologie, haalt Mayra inspiratie voor haar kunst uit reizen en de natuur.

Kleurrijk koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Kleurrijk
Illustraties en samensteller: Mayra Blömer
Gedichten: zie overzicht voor in het boek
Genre: Poëzie, Kleurboeken en activiteitenboeken 
Uitgave: paperback, 68 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, oktober 2022
ISBN: 9789493245617
NUR: 476


Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.