zondag 25 februari 2024

Ik las: 'Alexa's wraak' geschreven door Angela MoreelAlexa’s wraak

‘Alexa's wraak’ van Angela Moreel is een spannende thriller die je vanaf de inleiding meesleept in de duistere wereld van drugskartels en mensenhandel. De hoofdrolspeelster Alexa belandt in een nachtmerrie nadat haar ouders vermoord worden en ze ontvoerd wordt door een rivaliserend kartel. Ze wordt gedwongen tot een leven als seksslaaf en moet met meerdere meisjes overdag werken in een drugspand.

“Angstig en met ingehouden adem bleef Alexa opgerold op de grond liggen. Ze durfde niets te zeggen of te bewegen. Pas toen Marco op vriendelijke toon tegen haar zei dat ze haar ogen open kon doen en op kon proberen te staan, deed ze dat. Langzaam opende ze haar ogen en zag dat Marco op zijn hurken voor haar zat. Eva stond gehavend naast hem met uitgestoken handen om haar overeind te helpen, terwijl ze zelf ook de nodige klappen had gehad.”

Moreel slaagt erin om de gruwelijke realiteit van Alexa's gevangenschap op een indringende manier te beschrijven. De angst, vernedering en pijn die Alexa ervaart komen duidelijk naar voren, waardoor je als lezer met haar meeleeft en haar wraakgevoelens begrijpt.

Naast de spanning is er ook ruimte voor romantiek. Alexa ontmoet Antonio, een man die tot het kartel behoort maar haar met andere ogen bekijkt. Hun ontluikende liefde brengt een sprankje hoop in Alexa's leven, maar maakt haar ook kwetsbaar.
Het loopt helemaal anders dan Alexa verwacht had en de duistere kant van de Mexicaanse drugswereld toont zich aan haar op de dag die de mooiste van haar leven zou worden. 

“Huilend keek ze hem aan en in zijn blik las ze naast ziedende woede ook intens verdriet. Verdriet om het leven dat ze door één kogel verloren waren. Ze kon niets uitbrengen. Er waren geen woorden die zijn pijn en verdriet nu weg konden nemen.”

‘Alexa's wraak’ is een meeslepend verhaal dat je tot de laatste bladzijde in zijn greep houdt. Het is een spannende thriller met een vleugje romantiek. De auteur:

Angela Moreel (1985) woont samen met haar man Peter en hun vier kinderen in Zevenhuizen. Sinds enkele jaren is zij zich meer gaan verdiepen in het schrijven.
In 2021 verscheen van haar hand het waargebeurde verhaal ‘Ware liefde, of groot gevaar?’, gevolgd door de thriller ‘Noodlot’ in 2022. Inmiddels heeft ze de smaak te pakken en verscheen haar vierde boek ‘Alexa’s wraak’.

Alexa’s wraak koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Alexa’s wraak
Auteur: Angela Moreel
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 184 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Keytree, april 2023 
ISBN: 9789492719584


Met dank aan Uitgeverij Keytree voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Keytree)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.