vrijdag 8 maart 2024

Ik las: 'Revanche' geschreven door Suzanna Esther

 


Revanche

Suzanna Esther neemt ons in ‘Revanche’ mee naar het idyllische Bretagne, waar Rachel Bentinck een teruggetrokken bestaan leidt in het dorpje Saint Genius. Twee jaar eerder kocht ze van haar erfdeel La Chanterelle, een stuk grond met twee gebouwen en een loods. Om in haar onderhoud te voorzien verhuurt ze (met tegenzin) kamers en vermaakt haar gasten met creatieve en spirituele workshops. 

Deze rust wordt echter verstoord door de komst van haar dochter Nola van Ark en diens vriend Kilian Coudron. Als ze van deze schrik bekomen is staat ook haar broer Jonathan voor haar neus; hij was een tijd van de radar verdwenen. Bovendien beschuldigen de dorpelingen haar van allerlei dingen, waar ze onschuldig aan is. De spanning in het dorp neemt toe en Rachel wordt geconfronteerd met haar eigen duistere verleden.

“Ze begrijpt dat het meisje vragen heeft, die heeft zij ook. Niet over Jonathan, dat is haar helder. Haar leven is een grote warboel.
Het huwelijk met Nola’s vader strandde door haar onvermogen anderen te vertrouwen. In haar belevingswereld is het logisch. Als het ergste wat een mens kan overkomen daadwerkelijk gebeurt, rest er niets anders dan overleven. Alleen."

De auteur schetst een gedetailleerd beeld van een Franse dorpsgemeenschap, waar argwaan en traditie diepgeworteld zijn. De personages zijn levensecht, met hun eigen motivaties en geheimen. Rachel is een intrigerende protagonist, getekend door trauma en gedreven door de zoektocht naar waarheid en vergeving.
Esther combineert spanning en mysterie met thema's als familie, vergeving en de kracht van het lot. 
De plot is zeker meeslepend en houdt je tot de laatste bladzijde in zijn greep. De onverwachte wendingen en onthullingen zorgen voor een prettige leeservaring.

'Revanche' is een pageturner die je meeneemt naar een pittoresk decor, gevuld met intrigerende personages en een spannende plot. Esther slaagt erin om een diepe laag psychologische spanning te creëren, waardoor je je afvraagt wat jij zou doen in Rachels schoenen.



De auteur:

Suzanna Esther, pseudoniem van Esther Suzanna Mäkel (1966) gaf in eerder werk al blijk van veel mensenkennis en psychologisch inzicht. In ‘Revanche’ beschrijft zij opnieuw met humor, compassie en een scherp oog voor detail levensechte personages die ondanks de bizarre situatie waarin ze verkeren iets van het leven proberen te maken. Grote thema’s als verlies, trauma, vergeving, het waarmaken van dromen en de kracht van de liefde zijn haar ingrediënten. 
Eerder verschenen: ‘Wervelstof’, ‘De Stem’, ‘Kamp Alpha - de pestmeester’, ‘Kamp Alpha - de nieuwe wereld’ en ‘Giftig’.

Revanche koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Revanche
Auteur: Suzanna Esther
Genre: spannende roman, thrillers & misdaad
Uitgave: paperback, 248 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Ellessy, februari 2023
ISBN: 9789464497014
ISBN: 9789464497021 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij Ellessy voor het toezenden van een exemplaar. 
NB: ik won dit boek bij een prijsvraag van Bazarow.com
(bron info: Uitgeverij Ellessy)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.