maandag 21 juli 2014

New York Times bestseller. 'Het geheim van Penumbra's boekwinkel' van Robin Sloan


Nog te lezen:

Het geheim van Penumbra's boekwinkel
24 uur open

Auteur: Robin Sloan
Genre: roman
Uitgave: paperback, 288 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Lias BV, juni 2014
ISBN: 978 90 88030 53 6

Samenvatting:

Als Clay Jannon zijn baan als webdesigner verliest, reageert hij op een advertentie van Penumbraƕs boekwinkel die 24 uur per dag open is. Hij wordt aangenomen als verkoper voor de nacht en al snel wordt hem duidelijk dat er iets niet klopt.
De winkel heeft weinig klanten, maar die zijn wel fanatiek toegewijd. Alleen blijken ze nooit iets te kopen: ze lenen enorme, duistere boeken van gevaarlijk hoge planken, en dat allemaal in het kader van een ingewikkelde regeling met de excentrieke eigenaar Penumbra. Clay concludeert dat de winkel een dekmantel voor iets groters is en geleidelijk komt hij erachter dat Penumbra en zijn klanten een oeroud geheim op het spoor zijn. Met de hulp van zijn vrienden, waaronder Kat, een leuk en geniaal meisje dat voor Google werkt, zijn kennis van moderne techniek, en de wijsheid van Penumbra weet Clay het geheim, dat nog stamt uit de begintijd van de boekdrukkunst, te ontraadselen.Recensie volgt hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.