woensdag 25 november 2015

Ik las: 'Jenny 2.0' van Olga van der MeerJenny 2.0

Waar gaat het verhaal over?

De rustige Jenny en de avontuurlijke Patricia zijn beste vriendinnen sinds de middelbare school. De vriendschap verandert als Jenny trouwt met een man die Patricia niet ziet zitten, en Patricia met haar grote liefde Serge naar het buitenland vertrekt.
Jenny’s huwelijk met Henry wordt niet wat ze ervan verwacht en als ze dan ook nog ontslagen wordt, besluit ze naar Frankrijk te gaan, naar haar vroegere vriendin. Ze gooit het roer om en wil daar gaan werken aan een nieuwe identiteit: Jenny, versie 2.0.
Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.

Wat vond ik van het boek?

Dit boek is een heerlijk vakantieboek, of om te lezen tijdens een lekker rustig weekend.
De karakters in het boek zijn duidelijk. De hoofdpersonen maken allerlei dingen mee die zo uit het dagelijks leven getrokken lijken te zijn, zoals een wat overheersende schoonmoeder en een vluchtige verliefdheid.
Olga van der Meer heeft een heel prettige schrijfstijl. De woorden zijn op een manier neergezet dat het leest alsof je luistert naar een verhaal. Ook de dialogen zijn heel realistisch.
Maar wat me opviel was dat bijna alle personages hadden voor in het boek nogal hoogdravend en soms ouwelijk taalgebruik. Niet zoals op die toch vrij jonge leeftijd gesproken wordt. Dat was iets wat me opviel. Dat is later in het verhaal niet meer het geval.
Jenny bleek in het begin van het verhaal bijzonder kinderlijk en vooral naïef te zijn.
Op het moment in het boek dat je plotseling een paar jaar verder in de tijd bent in het leven van Jenny, heb je toch niet het idee dat je iets gemist hebt in het verhaal. Knap gedaan van deze auteur.

Mijn mening; Een verhaal over vriendschappen, teleurstellingen, liefde en verlies. Maar bovenal een verhaal dat laat zien dat verandering mogelijk is, ook wanneer het soms anders lijkt. Kortom een mooi verhaal over het leven. Ik heb deze roman graag gelezen.

Over de auteur:


Olga van der Meer-de Bel (Den Haag, 1963) is getrouwd en heeft samen met haar man John twee dochters. Als kind schreef zij verhaaltjes en opstellen maken vond zij altijd heel leuk. Als 12-jarige stuurde zij haar eerste manuscript naar een uitgever. Na de MAVO (middelbare detailhandelopleiding) heeft zij in diverse winkels gewerkt. Later bij een marktonderzoekbureau werkzaam op freelance basis. Eerste boek 'Liesbets beslissing' verscheen in 1993. Sinds 1993 fulltime auteur en is daarbij nog een dag in de week werkzaam als instructrice bij het marktonderzoeksbureau.

Behalve het schrijven van boeken, schrijft zij ook mee in de Favoriet-romans (series Kinderafdeling, Kraamkliniek, Dokter Anne Maas en Lidy van der Poel) en verder iedere maand twee korte verhalen die zijn gebaseerd op waar gebeurde feiten voor het tijdschrift Anoniem.

Boekgegevens
Titel: Jenny 2.0
Auteur: Olga van der Meer
Genre: streekroman
Uitgave: hardcover, 224 pagina's
Uitgever: Z&K, april 2015
ISBN: 978 94 01904 62 9
Ook als e-book verkrijgbaar

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Zomer & Keuning

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.