zaterdag 14 november 2015

Onlangs verschenen bij Clavis Uitgeverij 'Het geheim van de tempelier' van Patrick LagrouHet geheim van de tempelier

Waar gaat het verhaal over?

Bij het begin van de zomervakantie mag de twaalfjarige Bert mee met zijn vader, die vlak bij de tempelierhoeve in het West-Vlaamse Slijpe opgravingen gaat leiden. Behalve de archeologen zitten ook mensen met minder goede bedoelingen te wachten op wat er blootgelegd zal worden. De ontdekking van een middeleeuws graf is het startschot van een hels avontuur, dat Bert via Zuid-Frankrijk naar het hartje van Jeruzalem leidt. Daar, diep onder de Tempelberg, moet het geheim van de tempelier worden ontsluierd. De jongen beleeft de spannendste en meest verrassende week van zijn leven. En hij maakt op een soms brutale manier kennis met een stad die al eeuwen door godsdiensttwisten wordt verscheurd.

Een spannend verhaal met een historische achtergrond dat tegelijk razend actueel is. Om dit boek te kunnen schrijven reisde Patrick Lagrou naar Israël en naar de Ardèche (Zuid-Frankrijk). Voor lezers vanaf 12 jaar. (info: achterflap)

Over de auteur:

(foto: jeugdliteratuur.org)

Patrick Lagrou (Brugge,1 oktober 1949) heeft zijn jongensdroom waargemaakt. Hij is de wereld rond gereisd: Afrika, het Amazonewoud, Amerika, de Caraïben, Azië... Hij verwerkte zijn ervaringen in talrijke documentaires, reportages, artikels en voordrachten.
Tijdens al deze voordrachten slaagde hij er ook in licentiaat in de rechten te worden. Hij werkte een tijdje als advocaat maar is sinds 1992 voltijds jeugdboekenschrijver.
Lagrou is getrouwd, heeft 2 dochters en woont in Pervijse.

Persoonlijke website van deze auteur.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Het geheim van de tempelier
Auteur: Patrick Lagrou
Genre: kinder en jeugdboeken, voor lezers vanaf 12 jaar
Uitgave: hardcover, 160 pagina's
Uitgever: Clavis B.V.B.A., Uitgeverij, oktober 2015
ISBN: 978 90 826 70 8
NUR: 284

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.