donderdag 19 november 2015

Vandaag ontvangen: 'De zussen Borgesius' van Lupko EllenDe zussen Borgesius

Waar gaat het boek over?

Nederland en Italië. Twee zussen. Mellie en Juliëtte. Een man. Guido. Marmer, macht, maffia. Seks, geld en weed. Lupko Ellen heeft in zijn nieuwe thriller veel elementen verweven die het geheel wederom tot een uiterst spannend verhaal maken.

Een Italiaans-Nederlandse man wordt meegezogen in een maalstroom van haat tussen twee zussen. Hun dodelijke rivaliteit sleept hem van Groningen terug naar zijn geboortestreek, naar Toscane, waar zijn verleden zich mengt met geweld, dood, seks en liefde. De donkere kant van de zussen drijft hem in de rol van slachtoffer, prooi en vluchteling, maar uiteindelijk wordt hij een door wraak gedreven jager die terechtkomt op de daken van Siena, in een tunnel vol water en een wijngaard waar de druiven plaats hebben gemaakt voor een plant die meer opbrengt. Pas daar, in de ruïne van het hoofdgebouw van de wijngaard, wordt hem duidelijk wat de jaloezie tussen de zussen teweeg heeft gebracht en wat dat voor hem betekent.
Dan rest hem de vraag wat belangrijker is, hulp of wraak.

Titel en omslag van deze nieuwe thriller van Lupko Ellen wijken opzettelijk af van de éénwoordtitels van Ellens vorige romans. Deze nieuwe is namelijk niet meer een thriller met Ludde Menkema als hoofdpersoon. Wat wél blijft is de prachtige stijl van Lupko Ellen, een spannende en uit meerdere lijnen bestaande plot, een stoere, ietwat anarchistische hoofdpersoon en een verhaal dat deels speelt in Groningen.

Over de auteur:

(foto: Henk Veenstra)

Lupko Ellen werd in 1953 geboren in Gasselternijveenschemond. Zijn naam is geen pseudoniem. Ellen debuteerde in november 2006 met de literaire thriller 'Moddergraf' . Dit boek vertelt de ongewilde avonturen van Ludde Menkema. Dit personage bleek sterk genoeg om er meer verhalen aan te wijden. In mei 2009 verscheen het tweede boek rond deze Ludde Menkema: 'Wraaktocht'. Vervolgens verscheen in januari 2011 'Herenboer', de thriller waarmee Lupko Ellen genomineerd werd voor de Gouden Strop..

Eind mei 2013, in de aanloop van de Maand van het Spannende Boek (juni) verscheen het vierde deel rond Ludde Menkema: 'Nachtengel', een thriller over vrouwenhandel...

Samen vormen deze boeken dus de Ludde Menkema-reeks.

In het seizoen 2013/2014 schreef Ellen een feuilleton in opdracht van De Literaire Hemel in Drenthe. Dit is in 2014 als minithriller verschenen: 'Hellig vuur'.

Lupko Ellen werkte bij Teleac als projectmanager. Thans woont hij in het Noord-Groningse dorp Warffum. Met de literaire thriller 'Moddergraf' debuteert Ellen op buitengewoon overtuigende wijze, getuige ook de reacties. De recensies op 'Wraaktocht' waren zo mogelijk nog enthousiaster. 'Herenboer' werd in het Dagblad van het Noorden omschreven als 'een subliem slot van de trilogie... de vijf sterren meer dan waard'.

Boekgegevens:
Titel: De zussen Borgesius
Auteur: Lupko Ellen
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 260 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Passage, november 2015
ISBN: 978 90 54523 01 7
NUR: 305

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:
bol.com
Bruna.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.