zondag 20 december 2015

Ik las: 'Kat over de drempel' van Rachel Wells


Kat over de drempel

Waar gaat dit verhaal over?

Nu zijn lieve oude bazin is overleden, zwerft Alfie dakloos over straat. Hij kan niet wennen aan zijn nieuwe leven vol gevaren, honger en dorst, kou en eenzaamheid. Dus gaat hij op zoek naar een nieuwe thuis. Dat vindt hij in een gewone straat, bij een jonge vrouw met verdrietige blauwe ogen.

Voor de zekerheid zoekt hij in dezelfde straat meteen ook een reserve-thuis, en daarnaast nóg maar een thuis, want dakloos wil hij nooit meer zijn. Niet iedereen is blij wanneer Alfie zijn pootjes over de drempel zet. Hij moet al z’n charme aanwenden om de harten van de bewoners te winnen.

Maar om die verdrietige blauwe ogen weer te laten lachen, moet hij een wel heel gevaarlijk plan uitvoeren...

De auteur heeft dit boek uit het perspectief van Alfie geschreven. Door de mooie, natuurlijke schrijfwijze komt Alfie helemaal tot leven. Hij wordt bijna menselijk met karaktereigenschappen die je ieder mens zou toewensen.

Wells krijgt het voor elkaar om dit ietwat sentimentele verhaal meer diepgang te geven door de verkapte boodschappen die er in te vinden zijn. Omdat het door de ogen van de lieve, dappere en slimme kat verteld wordt is het mogelijk om de gebeurtenissen in een gemoedelijke toon neer te zetten.

Mooi om te zien hoe Alfie beter naar mensen kijkt dan de mensen om hem heen. Hij begrijpt wat er gebeurt en wat er moet gebeuren om iets te veranderen in de levens van de betrokkenen en gaat heel ver om deze verandering tot stand te brengen.
'De tranen en de angst en de manier waarop mijn vrienden me nodig hadden, waren deel van me geworden.'
Hier laat Wells zien hoe je groeit van de dingen die je meemaakt.

Een heerlijke roman die je meeneemt naar deze gewone straat, bij een jonge vrouw met verdrietige blauwe ogen en niet laat stoppen met lezen tot het niet helemaal onverwachte einde.

Over de auteur:
(foto: achterflap)


Het was Albert, haar eerste kat uit het asiel, die haar inspireerde tot het schrijven van de roman Kat over de drempel.

Rachel Wells is een moeder, schrijver en kattenliefhebber. Ze woont in Devon met haar gezin en haar huisdieren en gelooft in de magie van de dieren.
Rachel groeide ook op in Devon, maar woonde in Londen toen ze als twintiger werkzaam was in marketing. Ze leefde daar in een klein flatje met haar oude kat Albert, die ze uit het asiel gered had.
Na de geboorte van haar kind verhuisde ze terug naar Devon en besloot om de sprong te wagen en het moederschap met schrijven te combineren.
Ze heeft al sinds ze een klein kind was katten gehad als huisdier en ze heeft altijd al willen schrijven. Rachel is blij dat ze in staat is om van haar twee passies te kunnen genieten.


Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Harlequin.nl
bol.com

Boekgegevens:
Titel: Kat over de drempel
Auteur: Rachel Wells
Genre: roman
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, 13 oktober 2015
ISBN: 978 94 02703 90 0
ISBN: 978 94 02750 15 7 (e-book)
Originele titel: Alfie the Doorstep Cat
Vertaald door: Jet Matla

Met dank aan HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.