dinsdag 8 december 2015

Ontvangen en nog te lezen: 'De man die probeerde de Dood te slim af te zijn' van Jan Herman BrinksDe man die probeerde de Dood te slim af te zijn

Waar gaat het verhaal over?

De dichter Waldemar heeft zich, aanvankelijk helemaal tegen zijn zin, door Marianne laten veroveren. Algauw ontwikkelt zich een stormachtige romance tussen beiden. Waldemar meent dat Marianne de enige vrouw in zijn leven is die Waarheid net zo weet te waarderen als hijzelf.
Maar hen is slechts weinig tijd gegund. Als Marianne hoort dat ze bloedkanker heeft en terminaal is, blijkt ze dit bericht nogal stoïcijns op te nemen. Waldemar echter is ontdaan en stelt voor samen uit het leven te stappen. Dit moment, dat in de lievelingskerk van Marianne moet plaatsvinden, verloopt echter heel anders dan gepland.
Nadat Marianne de daad bij het woord heeft gevoegd, zit Waldemar als verstijfd naast haar. Hij durft niet verder te gaan en raakt vreselijk overstuur.
Langzaam glijdt hij weg in een onbekende wereld.

Over Jan Herman Brinks:

Op zijn website las ik het volgende:
'Op deze site, die zich tot een groot lezerspubliek richt, kunt u het een en ander lezen over mijn werk als historicus, journalist en auteur van literair proza.
De afgelopen 25 jaar heb ik boeken en artikelen geschreven over de moderne en eigentijdse Duitse en Europese geschiedenis.
Mijn belangrijkste onderzoeksthema’s zijn: antisemitisme, Holocaust Studies, het Europese rechts-radicalisme en –extremisme en vraagstukken met betrekking tot nationale identiteit.
In de loop van de jaren ben ik als onderzoeker aan diverse internationale universiteiten verbonden geweest. Bovendien heb ik onderzoeksartikelen geschreven voor internationale kranten en tijdschriften die u hier kunt downloaden.
Wanneer u de links in het menu volgt krijgt u een overzicht van mijn loopbaan, publicaties, boekbesprekingen en huidige bezigheden.'

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:
Uitgeverij Aspekt

Boekgegevens:
Titel: De man die probeerde de Dood te slim af te zijn
Auteur: Jan Herman Brinks
Genre: novelle
Uitgave: paperback, 154 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt B.V., augustus 2015
ISBN: 978 94 61537 99 7

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.