zaterdag 4 maart 2017

Binnenkort verwacht: 'Bijzondere Vertelsels', geschreven door Ransom RiggsBijzondere Vertelsels

Boekgegevens:
Titel: Bijzondere Vertelsels
Auteur: Ransom Riggs
Genre: Young adult 15+
Uitgave: hardcover, 176 pagina's
Uitgever: Clavis Uitgeverij, 2017
ISBN: 978 90 44829 63 1
NUR: 285 
Illustrator: Andrew Davidson
Originele titel: Tales of the Peculiar
Vertaald door: Tine Poesen

Net als iedereen in de bijzondere wereld groeiden de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine op met de unieke 'Bijzondere vertelsels'.

Welgestelde kannibalen die bijzondere ledematen als een ware delicatesse beschouwen. Een prinses met een slangentong. De herkomst van de eerste ymbryne ... Dit is nog maar een greep uit de vele geniale en angstaanjagende 'Bijzondere vertelsels' in deze bundel, samengesteld en van aantekeningen voorzien door Millard Nullings, onzichtbare leerling van mevrouw Peregrine en onderzoeker van alles wat bijzonder is.

De tien prachtig geïllustreerde verhalen, bekend uit de internationale bestseller 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine', geven een uniek inkijkje in de geschiedenis van het bijzonderdom. Voor iedereen die houdt van beklijvende verhalen.

De uitgever nodigde me uit in de wereld van het Bijzonderdom en ik mocht alvast één Bijzondere Vertelling lezen. Ik las 'Het verhaal van Cuthbert' en ik kan je vertellen dat ik hier van heb genoten. De wereld van het Bijzonderdom is een fantastische wereld. Ik kijk uit naar de verschijning van 'Bijzondere Vertelsels! 
Wordt vervolgd...

Lees onderaan dit blog hoe en waar je dit boek kunt reserveren.

De auteur: 
(foto: aangeleverd door Clavis Uitgeverij)

Ransom Riggs groeide op in Florida. In zijn jeugd maakte hij samen met vrienden knotsgekke films in hun achtertuin. Verder brachten ze hun tijd door met snorkelen en over de hitte klagen. Ransom studeerde Engels aan het Kenyon College en film aan de University of Southern California. Hij woont in Los Angeles. Hij maakt nog steeds films, die te zien zijn op zijn YouTube pagina www.youtube.com/ransriggs. Hij houdt ervan naar exotische landen te reizen en klaagt nog altijd over de hitte. 

 “Ik heb geen idee waar de meeste van mijn ideeën vandaan komen, maar ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ is op een bijzondere wijze ontstaan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van vintage snapshots - het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden voor vijftig cent of een euro per stuk. Het was gewoon een toevallige hobby, niets serieus. Maar ik merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto’s altijd foto’s van kinderen waren. Ik begon me af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter de foto was. Helaas waren de foto’s oud en anoniem en kon ik dit onmogelijk achterhalen. Dus daarom dacht ik: als ik hun echte verhalen niet te weten kan komen, dan verzin ik ze!"

 “Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek gekozen om voor tieners te schijven, maar nu ik bekendsta als een ‘Young Adult’ auteur, ben ik er erg blij mee. Ik hou van de energie en het enthousiasme van de lezers, en bovendien zijn er niet veel beperkingen in de onderwerpen waar je over wilt schrijven. Ik hou van het schrijven over bijzondere en semi-fantastische dingen en ik denk dat ik dat nog heel lang zal doen!”

Neem ook een kijkje op zijn website.

Bijzondere Vertelsels reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.