woensdag 19 april 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'SLOW LIVING deel 2', geschreven door Connie Harkema

 het behouden huis


SLOW LIVING deel 2

Meer dan twee jaar geleden hebben Rienk en Connie Harkema hun huis met galerie verkocht en verblijven nu (bijna) permanent in hun camper. Ze hebben daarmee bewust gekozen voor een andere manier van leven: Slow Living, tevens de titel van het boek. 

In het tweede deel is te lezen hoe ze in het afgelopen jaar alle seizoenen in Duitsland doorbrachten, ook tijdens de koude wintermaanden midden in de sneeuw. Ze hebben mooie routes gereden, waaronder de Romantische Strasse, langs de Moezel en door het Zwarte Woud. In het voorjaar verbleven ze in de Noord-Italiaanse Dolomieten. 

Alle bezochte plaatsen zijn te bekijken in online fotoboeken (www.connieharkema.nl onder het kopje fotografie). Zo gaan woord en beeld met elkaar een interactie aan. Het behouden huis als vast woonadres vlak bij het IJsselmeer, doet tijdens de warme zomerdagen dienst als verkoeling en atelier en is daarmee eigenlijk hun vakantiehuis.


De auteur:

Als journalist, schrijver en redacteur trad Connie Harkema eerder met woorden naar buiten dan met beelden. De combinatie van tekst (meestal gedichten) met schilderijen en tekeningen is later ontstaan. 
Woorden zijn nog altijd de basis en ook haar beeldend werk vertelt vaak een verhaal. Om die reden noemt zij zich het liefst beeldend woordkunstenaar. 

Na haar zitting in het Verkiezingscomité Stadsdichter Gouda 2006 en het schrijven van de schriftelijke cursus Poëzie Schrijven voor Business School Laudius kreeg Connie pas goed de smaak van het dichten te pakken en geeft vanaf 2017 schrijfworkshops op locatie.
Met haar project ‘Kunstpoëten’ verbond ze de dichtkunst met de beeldende kunst, wat resulteerde in een spraakmakende expositie met voordrachten in haar toenmalige galerie ‘Kunst in Beweging’.
Het reizen is in beide disciplines terug te zien, waarbij fotografie een steeds belangrijker plaats inneemt. Woorden en beelden, blijvend in beweging.

Eerder genoot ik van Reflectie.

SLOW LIVING deel 2 koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: SLOW LIVING deel 2
Auteur: Connie Harkema
Genre: reisverhalen, biografieën
Uitgave: paperback, 280 pagina’s
Uitgever: Brave New Books, januari 2023
ISBN: 9789464801132

Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Brave New Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.