zaterdag 22 april 2023

In de schijnwerpers: 'Zwarte leugens' geschreven door Linda Jansma

 30 jaar geleden verdween een baby.
Wat heeft vlogger Ruby hiermee te maken?


Zwarte leugens

Ze is niet dood

Ruby is een razendpopulaire vlogger. Sinds een aantal jaar blogt ze ook over cold cases waarbij ze de hulp van haar volgers inroept. Haar nieuwste zaak is de verdwijning van een baby die dertig jaar geleden uit de kinderwagen werd gestolen. Dan krijgt ze opeens een vreemde reactie: ‘Ze is niet dood’. 
Ruby kan het bericht niet loslaten en duikt dieper in het onderzoek. Maar de zaak lijkt zich meer en meer te verstrengelen met haar eigen verleden...
(bron info: achterflap)

‘Mama,’ klonk Donnells stem naast haar. Hij stond op zijn tenen bij de kinderwagen, met zijn handen om de rand, zijn ogen op de baby’s gericht. Toen keek hij om naar Alexandra en vervolgde: ‘Mama, waar is Tess?’


De auteur: 

Linda Jansma, bestsellerauteur, (1967) schrijft psychologische thrillers met een maatschappelijk thema. Door haar filmische beschrijvingen en oog voor detail weet zij haar lezerspubliek aan zich te binden. Ook gedegen research draagt bij aan de authenticiteit van haar verhalen en zorgt ervoor dat ze als levensecht worden ervaren.

Inmiddels heeft Linda zestien thrillers op haar naam staan, waaronder de bestsellers Kwetsbaar, Tweestrijd, Slaap maar zacht en Verbroken. Haar debuut Kwetsbaar won de Schaduwprijs, stond op de longlist van de Gouden Strop en is inmiddels in het Engels vertaald. 
Houvast en Verbroken kregen een plek op de longlist van de Diamanten Kogel en Schuilplaats werd uitgeroepen tot Beste Vrouwenthriller 2013. Van Verbroken werden de filmrechten verkocht.

Ook schreef Linda de driedelige thrillerserie Cirkel van het kwaad, over de zoektocht naar de ware toedracht van een twintig jaar oude moord. Na Schaduwkinderen (deel 1) en Uitverkoren(deel 2) werd het laatste deel, Bloedband, ook weer een bestseller.

Haar laatste boek, Verlos ons van het kwade, verscheen in januari 2022.

Eerder las ik van Linda Jansma:

Zwarte leugens koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekinformatie:

Titel: Zwarte leugens
Auteur: Linda Jansma
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 361 pagina's
Uitgever: De Crime Compagnie, 3 mei 2023
ISBN: 9789461096319
ISBN: 9789461096340 (e-Book)
ISBN: 9789461096395 (luisterboek)
NUR: 305


Met dank aan De Crime Compagnie voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Crime Compagnie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.