vrijdag 21 april 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Solitaire bomen' geschreven door Leen Raats. ***Inclusief een leuke actie!***Solitaire bomen

Gina blijft nooit lang op dezelfde plaats, gaat elke verbintenis uit de weg en verandert om de haverklap van woonplek, job en partner. Soms laat ze alles achter om enkele weken rond te zwerven. 
Een van die zwerftochten brengt haar naar Noorwegen, waar ze in rugzaktoeriste Maya een onverwachte reisgenote vindt. Ook zij is duidelijk op de vlucht voor iets. 

Kan je je hele leven 'on the run' blijven, zonder je aan iets of iemand te binden? En is eenzaamheid de prijs die je voor die ultieme vrijheid betaalt? Dat zal Gina snel genoeg ontdekken. 

“Als je het Gina vraagt, zijn de meeste mensen schapen, bang om hun hoofd boven de kudde uit te steken om te kijken of het gras groener is aan de overkant. Zij is een solitaire wolf, die bij het vallen van de schemering wegsluipt van de roedel om nieuwe territoria te verkennen. Een solitaire boom, wiens wortels zo diep in de aarde reiken dat hij de bescherming van het bos niet nodig heeft om overeind te blijven, hoe hard de wind ook over de vlakte raast. Dit leven is van haar, en van haar alleen. Ze heeft er recht op.” 

'Met echo’s van Tove Ditlevsen en Paolo Giordano' 


De auteur:

Leen Raats (°1984) heeft Antwerpse en Noord-Brabantse roots. Leen is romancier, dichter, copywriter en rocker pur sang. Ze noemt zichzelf weleens de headbangende schrijfster. Ze gaf meerdere boeken uit, publiceerde in literaire tijdschriften en verzamelbundels, wint af en toe een schrijfwedstrijd en verliest er nog veel meer! Sinds ze, ergens begin jaren 90, voor het eerst een gedicht op papier zette, heeft ze nog maar één levensdoel: al schrijvend de wereld een beetje mooier maken. 'Solitaire bomen' is haar tweede roman.

Haar werk werd bekroond in heel wat wedstrijden en gepubliceerd in verzamelbundels en literaire tijdschriften. 

Lees meer over Leen op haar website
Bovendien kun je haar Podcast volgen.

Eerder las ik van Leen:

***Een leuke actie tot 30 april bij ‘Leens Winkeltje’: een pakket met 2 romans en haar verhalenbundel. 
Lees HIER meer.***

Solitaire bomen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Solitaire bomen
Auteur: Leen Raats
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 224 pagina’s
Uitgever: Beefcake Publishing, april 2023
ISBN: 9789493293151
NUR: 301
Met dank aan Leen Raats voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Beefcake Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.