maandag 8 mei 2023

Graag uw aandacht voor: 'Cinemascope' geschreven door Gerrit Brand

 Een adembenemende roman over film en literatuur, liefde van toen en nieuwe verwachtingen, het vergaan van de tijd en ouder worden. 


Cinemascope

Filmproducent George Blaak, die in Sanary-sur-Mer een villa met zwembad bezit, biedt filmmaker Henry Maartens de kans te werken aan het scenario voor de verfilming van een roman van Gerrit Brand.

In het begin van de jaren ’90 maakte regisseur en scenarioschrijver Henry Maartens zijn eerste en enige speelfilm, maar sindsdien is hij vooral bekend geworden door zijn aansprekende tv-commercials. Dan biedt filmproducent George Blaak, die aan de Franse Rivièra een riante villa met zwembad bezit, hem een nieuwe kans om als filmmaker succes te boeken: Henry reist af naar Sanary-sur-Mer om te werken aan een script dat het scenario zal zijn voor de verfilming van Een heel nieuw leven, de opmerkelijke roman van Gerrit Brand uit 2011. 
Wat Henry niet weet is dat George al jaren een relatie heeft met Charlotte, zijn vroegere vriendin – en zo komt het tot een verrassend weerzien tussen Henry en Charlotte. Die onverwachte ontmoeting, met alle herinneringen die erbij horen, kan niet anders dan tot complicaties en een morele zoektocht leiden. 

Cinemascope, de zesde roman van Gerrit Brand, is een vervolg op Een heel nieuw leven, dat thans in hardcover opnieuw is uitgegeven. Behalve sprankelende en intrigerende dialogen biedt dit boek de lezer het prachtige en zonovergoten decor van de Rivièra, om nooit genoeg van te krijgen.


De auteur:

Gerrit Brand werd geboren in Zwolle en groeide op in Dedemsvaart. Hij ging naar school in Hoogeveen (Gymnasium β), waarna hij aan de Rijksuniversiteit te Groningen Nederlandse Taal- en Letterkunde studeerde. Bijvakken Zweeds en Portugees. Hij behaalde zijn doctoraal, plus eerstegraads lesbevoegdheid in 1982 met een scriptie over het Nederlands op Curaçao. 
Banen in het onderwijs waren begin jaren '80 schaars en Brand werkte enkele jaren als barkeeper en als tolk‐vertaler Portugees. Daarnaast schreef hij, vingeroefeningen voor zijn latere werk. 
Sinds 1984 werkt hij als zelfstandig ondernemer in het communicatievak  en als uitgever.   
Gerrit Brand behaalde in 2002 een vliegbrevet (PPL- Private Pilots License) en is zeer actief in de vliegerij. 
Hij bekleedt een aantal bestuursfuncties: Stichting Vrienden Groningen Airport Eelde (2002- heden), IAOPA Europe (Aircraft Owners and Pilots Association) (2014-heden).

Eerder las ik van Gerrit Brand:

Cinemascope koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:


Boekgegevens:

Titel: Cinemasope
Auteur: Gerrit Brand
Genre: roman
Uitgave: gebonden met stofomslag, 278 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, maart 2023
ISBN: 9789491737947
ISBN: 9789083328614 (eBook)
NUR: 301


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Nobelman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.