dinsdag 16 mei 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Je brein als medicijn - Hoe doe je dat?' geschreven door John van Heel

 


Je brein als medicijn
Hoe doe je dat?


    • Gezonder leven 
    • Minder ziek 
    • Meer weerstand
    • Langer gezond
    • Vitaler 
    • Lekker in je vel 

      
Eeuwenlang dacht de mens dat zijn brein uitontwikkeld was na het 25e levensjaar. Nu weten we dat alles wat we meemaken invloed heeft en blijft hebben, mits we ons brein effectiever gebruiken. Waarom ons brein een supermedicijn is, legt John van Heel helder uit in dit derde boek van zijn Leefstijl als medicijn trilogie
Mentale fitheid heeft lange tijd in een verdomhoekje gezeten van de psychiatrie en psychotherapie. Toch hoort mentale fitheid evenzeer tot de essentiële kennis om gezond en gelukkig te leven als voeding en bewegen. We weten nu dat ons brein plastisch is, dat we ons onderbewuste kunnen conditioneren in de richting van onze wil en dat een gefixeerde mindset onze gezondheid en onze leefkwaliteit ernstig kan schaden. 
Wat zijn die essentiële inzichten over ons brein die kunnen helpen gezonder te leven, meer vorm te geven aan het leven, mentaal sterker te worden, aan motivatie te werken en meer te genieten van het leven? Wat is een health mind(re)set en welke tools bevat deze die iemand dagelijks toe kan passen? 

Ontdek in begrijpelijke taal wat de invloed is van je denken op je leven en dagelijkse acties. Leer meer over doelbewust denken maar ook over mindfulness en meditatie. 

De auteur legt uit hoe dat zit en wat je kunt doen, want de doelstelling van zijn boek is om je te inspireren naar een duurzaam gezonde leefstijlswitch. Als je dit boek gelezen hebt, dan beschik je over alle noodzakelijke kennis om op het gebied van neuroplasticiteit en positieve zelfconditionering gezondere keuzes te maken voor een duurzaam gezonder lichaam.

Dit boek is het derde deel van een trilogie geschreven door John van Heel. Eerder verschenen in deze reeks Bewegen als medicijn en Voeding als medicijn.


De auteur:

John van Heel startte in 1983 met een sport- en leefstijlinstituut. In 1988 startte hij met EFAA-opleidingen, opleider op gebied van fitnesstrainer, personal trainer en leefstijlcoach. Tussentijds startte Van Heel met Bewegenismedicijn.nl, Leefstijlclub.nl en Nieuwe-Gezondheid.nl, is hij mede-ontwikkelaar van de NL Actief Diabetes- en overgewicht protocollen voor de Fitnessbranche, van FitCoach.nl en van de Leefstijlcoach opleiding. 
John gelooft in ‘terug naar natuurlijk gezonder leven’ en werkt daarom al 35 jaar aan de wat hij noemt, Leefstijl als medicijn trilogie: Bewegen als medicijn, Voeding als medicijn en Je brein als medicijn.

Je brein als medicijn koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Je brein als medicijn
Trilogie: Leefstijl als medicijn
Auteur: John van Heel
Genre: Gezondheid & Lichaam, Religie, Spiritualiteit & Filosofie, Lifestyle
Uitgave: paperback met illustraties, 328 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Elmar, februari 2023
ISBN: 9789038927220
NUR: 450


Met dank aan Uitgeverij Elmar voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Elmar)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.