vrijdag 20 oktober 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Jezus, waarom?' geschreven door Bastiaan Ragas

 Een ontdekkingsreis door de Bijbel
met Ad van Nieuwpoort


Jezus, waarom?

Wie of wat is God? Wat is de Bijbel voor een boek? Waar komt de figuur van Jezus vandaan? En waarom zijn de verhalen van en over Jezus nog zo waardevol voor ons allen? In dit boek zoekt Bas Ragas deze vragen en nog veel meer voor je uit.

We leven in een tijd waarin kerken worden omgebouwd tot appartementencomplexen, Kerstmis een gezellig familiefeestje geworden is en Pasen voor velen synoniem is voor de paashaas en The Passion. Hebben we na dertig jaar ontkerkelijking het christelijke kind niet met het badwater weggegooid? Want we gaan wel met z’n allen op zingevingsweekenden, yogaretreats en mindfulnesscursussen op Ibiza. Zijn we misschien nog steeds op zoek naar een wonder, ‘God’ of ‘iets’?

Ragas is in elk geval blijven zoeken. Gefascineerd door de Bijbelse verhalen vraagt hij zich af wat ze ons nu nog kunnen leren. Waarom zijn ze geschreven? Door wie? En wat is de samenhang tussen al die verschillende teksten? 

Met die vragen gaat Bas te rade bij zijn vriend, predikant-theoloog Ad van Nieuwpoort. 
In het voorjaar van 2018 vertrekken ze samen naar de abdij van Egmond. Aan een houten kloostertafel voeren ze de eerste open en eerlijke gesprekken die het fundament van Jezus, waarom? zullen vormen.Bas Ragas (1971) is zanger, acteur en schrijver van onder meer Papa is heel even aan de telefoon en Huisje, boompje, buikje.

Ad van Nieuwpoort (1966) is theoloog, predikant en schrijver van onder meer Uit de tijd -  wat bezielt een liberale dorpsdominee, en Leven! zonder oplossing -  de parabel van Job als levensles.

Jezus, waarom? koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Jezus, waarom?
Auteur(s): Bas Ragas
Genre: mens & maatschappij
Uitgave: paperback met flappen, 296 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, oktober 2023
ISBN: 9789044648478
ISBN: 9789044650778 (eBook)


Met dank aan Uitgeverij Prometheus voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Prometheus)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.