donderdag 12 september 2024

Ik las 'De bonusmoeder', een psychologische thriller geschreven door Inge van Prooijen

Nena is bonusmoeder. 
Maar niet iedereen is blij met haar komst…


De bonusmoeder

Het broeit en blijft broeien tot het einde... 

‘De bonusmoeder’ van Inge van Prooijen is een psychologische thriller die je vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. Nena, de nieuwe bonusmoeder, lijkt alles te hebben: Diederik is een liefhebbende partner en de driejarige Benjamin is een hartstikke leuk kind.
Maar al snel wordt duidelijk dat niet iedereen blij is met haar komst. Schoonmoeder Cato bemoeit zich met zoveel mogelijk dingen en Celeste, de ex van Diederik doet daar niet voor onder. De sfeer broeit en er gebeuren vreemde dingen. 

Inge van Prooijen heeft een prettige schrijfstijl en weet de spanning steeds verder op te voeren. Het boek leest als een trein, want je wilt meer weten, veel meer weten! Wat is hier aan de hand, vraag je jezelf af? Heeft alles wat er gebeurt te maken met het heden of ook met het verleden van Nena? De flashbacks en de ik-vorm waarin het verhaal verteld wordt, zorgen er voor dat we de hoofdpersoon steeds beter leren kennen. 

“Diederik pakt nietsvermoedend een tas in met snacks, doekjes en schone kleren voor Benjamin. Heel even sluit ik mijn ogen, mannen zijn gezegend met het vermogen om een gespannen sfeer niet op te merken, of in elk geval te doen alsof. Cato loopt de hal in en klapt de kinderwagen in zodat hij mee kan in de auto, handig voor zijn middagdutje.”

Wat ik bijzonder sterk vind aan dit boek, is dat de auteur de lezer een bepaalde kant in voert, om dan later deze lezer weer te verbazen als blijkt dat het tóch niet helemaal is zoals eerder gedacht. Dat is wat mij betreft een voorwaarde voor een goede psychologische thriller. Het broeit en blijft broeien tot het einde...  

“Je zou denken dat het bloed rustig aan uit een wond sijpelt, maar de snelheid waarmee er een plas bloed rondom haar ontstaat imponeert. Ik ga staan, zet een pas dichterbij en kijk toe hoe het leven uit haar wegstroomt. Een duw was genoeg, het is klaar.
Ik voel een kalmte over me heen neerdalen, het is alsof de lucht opklaart na een bewolkte ochtend.”

Al met al is ‘De bonusmoeder’ een pageturner die je niet snel zult vergeten. Ik raad dit boek aan iedereen aan die van een goede psychologische thriller houdt.
Ik heb ‘De bonusmoeder’ graag gelezen.




De auteur

Inge van Prooijen (1988) woont met haar vriend Bob en zoontje Dice in het centrum van Den Haag. Vanaf het moment dat ze kon lezen verslond ze boeken: van kinderboeken naar Young Adult naar romans en ten slotte thrillers. Haar liefde voor schrijven ontstond niet veel later. In 2017 bracht ze een non-fictie boek uit, maar haar hart ligt bij het schrijven van fictie.

Na in de psychiatrie en verslavingszorg te hebben gewerkt, werkt ze nu bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven. In haar werk heeft ze veelal te maken met de complexiteit van het menselijk brein. We zitten vooral onszelf in de weg, vindt ze. Dit gegeven vertaalt ze naar spannende verhalen.

Haar thrillerdebuut Zonder angst is verschenen in januari 2023. 
Op 1 juli 2024 verscheen haar tweede thriller De bonusmoeder.

De bonusmoeder koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De bonusmoeder
Auteur: Inge van Prooijen
Genre: psychologische thriller
Uitgave: paperback, 300 pagina’s
Uitgever: De Crime Compagnie, juli 2024
ISBN: 9789461099150
ISBN: 9789461099136 (eBook)
NUR: 332


Met dank aan De Crime Compagnie voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De Crime Compagnie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.