vrijdag 13 september 2024

Ik las 'Een date met de dood', een Roy Grace-thriller geschreven door Peter James

 Een Roy Grace-thriller (15)


Een date met de dood

Opnieuw een meesterlijke thriller van Peter James

In 'Een date met de dood', het vijftiende deel in de populaire Roy Grace-serie, bewijst Peter James opnieuw waarom hij een van de meest gewaardeerde thrillerauteurs ter wereld is. Het verhaal sleept je vanaf de eerste pagina mee in een web van intriges, bedrog en moord.

Een man wacht vol spanning op de liefde van zijn leven op het vliegveld in Londen. Een andere man, aan de andere kant van de wereld zit in een bar in Florida te wachten op zijn droomdate. Beiden worden echter op brute wijze bedrogen en beroofd. 
Inspecteur Roy Grace wordt ingeschakeld om deze zaken te onderzoeken en komt al snel tot de conclusie dat er meer aan de hand is dan een eenvoudige oplichting. Hij ontdekt een wereldwijd opererende criminele organisatie die niet zal aarzelen om iedereen uit de weg te ruimen die hen probeert te ontmaskeren.

“Het vertrouwen in de ogen van zijn zoon. Noahs kraaiende lach als hij met zijn handjes op het badwater sloeg en zijn ouders natspatte.
Op dit soort momenten merkte Grace vaak dat hij nadacht over zijn andere zoon, over alle gemiste jaren van Bruno’s jeugd. Wat hem nog vastbeslotener maakte om zo veel mogelijk tijd met allebei zijn zonen door te brengen.”

Het verhaal zit vol onverwachte wendingen en houdt je als lezer constant op het puntje van je stoel.
Peter James heeft een ingewikkelde plot bedacht waarin alle verhaallijnen perfect in elkaar grijpen. Bovendien zijn de personages zijn goed uitgewerkt en voelen levensecht aan. Je leeft mee met inspecteur Roy Grace en zijn team terwijl ze proberen de dader te vinden.

'Een date met de dood' is een must-read voor alle fans van thrillers. Maar ook als je nog nooit eerder een boek van Peter James hebt gelezen, is dit een uitstekende introductie in zijn werk. De boeken met Roy Grace in de hoofdrol zijn als standalone te lezen. 
De schrijfstijl van Peter James is vlot en toegankelijk, waardoor het boek gemakkelijk leest.

“Roy Grace, achter zijn bureau, keek op zijn horloge. Minder dan vier uur tot aan het rendez-vous. De agenten van het gewapende responsteam en de plaatselijke ondersteuning zouden om halfvijf vanmiddag ter plaatse zijn, en alle voertuigen zouden dan verwijderd zijn uit de directe omgeving.
Zijn adrenaline piekte. Hij was opgewonden, maar ook nerveus. Eén gedachte bleef aan hem knagen: waar paste de joker Tooth in dit alles?”

'Een date met de dood' is een meesterwerk van suspense en intrige. Het boek behandelt actuele thema's zoals internetfraude en de gevaren van het internet. Peter James heeft wederom bewezen dat hij een van de beste schrijvers in het genre is. Als je van een spannende thriller houdt die over echte mensen gaat, dan mag je dit boek niet missen.



De auteur

Peter James is een van de bestverkopende thrillerauteurs ter wereld. In de zeer succesvolle serie over inspecteur Roy Grace zijn alle delen afzonderlijk te lezen.
De boeken met inspecteur Roy Grace in de hoofdrol, gesitueerd in Brighton, worden in meer dan dertig talen vertaald. Peter James produceert ook films en tv-series, hij werkte onder meer samen met Robert DeNiro, Al Pacino, Donald Sutherland en Sharon Stone. 
Naast de Roy Grace-serie heeft Peter James een aantal goedverkopende standalone-thrillers op zijn naam staan. 
'Ultiem bewijs', zijn laatste standalone-thriller is het resultaat van een fascinatie voor het onderwerp en van tientallen jaren onderzoek.

Eerder las ik van Peter James:

Een date met de dood koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Een date met de dood
Serie: Roy Grace (15)
Auteur: Peter James
Genre: thriller 
Uitgave: paperback, 384 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij De Fontein, mei 2024
ISBN: 9789026171116
ISBN: 9789026171123 (eBook)
ISBN: 9789026171130 (digitaal luisterboek 21 mei)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Dead at First Sight
Vertaald door: Lia Belt


Met dank aan Uitgeverij De Fontein voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij De Fontein)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.