dinsdag 29 september 2015

Ontvangen en nog te lezen: 'De vlamberken' van Lars Mytting - WINNAAR VAN DE NOORSE BOEKHANDELSPRIJS


De vlamberken

WINNAAR VAN DE NOORSE BOEKHANDELSPRIJS

Waar gaat dit verhaal over?
In de herfst van 1971 komt een Noors echtpaar om het leven in een bos in Frankrijk. Hun driejarige zoontje Edvard blijft ongedeerd en groeit op bij zijn grootvader op een afgelegen boerderij in Noorwegen. Het gemis en het gevoel dat hij iets belangrijks is vergeten over het ongeluk blijft voortdurend aan hem knagen.

Wanneer zijn grootvader twintig jaar later overlijdt, blijft Edvard alleen achter, met grote, onbeantwoorde vragen. Wat deden zijn ouders in dat afgesloten bos, en was het toeval dat ze op een oude gasgranaat uit de Eerste Wereldoorlog stapten? En wie heeft die prachtige doodskist gestuurd voor zijn grootvaders begrafenis, een ongekend staaltje vakmanschap, gemaakt van een houtsoort die niemand ooit heeft gezien? En waarom heeft hijzelf het ongeluk overleefd?

Zijn zoektocht naar antwoorden voert Edvard van Frankrijk naar de Shetlandeilanden en de duistere krochten van zijn familieverleden. Een verleden dat nauw verbonden is met de grote Europese tragedies van de twintigste eeuw.


                                                                 (Foto: Ottar Strand)
Over de auteur:
Lars Mytting (1968) is een van de bestverkopende Scandinavische auteurs. Zijn 'filosofische mannenboek' over houthakken, De man en het hout, verscheen in 2011 en stond een jaar lang op de Noorse bestsellerlijst; inmiddels zijn er meer dan 230.000 exemplaren van verkocht. Het boek is een van de meeste succesvolle Scandinavische boeken ooit.

Boekgegevens:
Titel: De vlamberken
Auteur: Lars Mytting
Genre: roman
Uitgave: paperback, 429 pagina's
Uitgever: Atlas Contact, september 2015
ISBN: 978 90 25445 84 3
ISBN: 978 90 25445 85 0 (e-book)
Oorspronkelijke titel: Svøm med dem som drukner
Vertaling: Paula Stevens

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.