dinsdag 22 september 2015

Ontvangen en nog te lezen: 'Islamitische Staat' van Perry Pierik


Islamitische Staat

Islamitische Staat (IS) houdt de wereld in z'n greep. In dit boek staan we stil bij een aantal minder bekende facetten van deze organisatie. Naast de oorlog tegen gematigde moslims, christenen en Koerden voert IS ook een broederstrijd met andere radicale groepen. In feite gaat het hierbij om de positie van de jihadisten ten aanzien van de organisatie waaruit zij voortkomen: Al Qaida. Beide kampen bestrijden elkaar als voorgangers in de 'rechte leer'.
Ook staan we stil bij de geopolitieke scenario's in de regio, waarbij we ons richten op de positie van het Kalifaat, de pan-arabisten, groot-Perzië en de Ottomaanse ambities. Voor het westen is het lastig schipperen, wie zijn onze bondgenoten, waarom vertrekken onze jongeren naar deze 'Heilige Oorlog' en wat kunnen we doen?
Is de nieuwe Dertig Jarige Oorlog uitgebroken?

Over de auteur: Perry Pierik (1965) is gepromoveerd historicus met als specialisme de Tweede Wereldoorlog. Daarbij is hij auteur van een groot aantal boeken op zijn vakgebied. Passie voor het boekenvak is de drijfveer geweest voor de oprichting van uitgeverij Aspekt, waar hij directeur – uitgever van is. In het voorjaar van 2010 bestond de uitgeverij vijftien jaar, hetgeen uitbundig werd gevierd met een expositie van schilderijen van de hand van Pierik. Want naast het schrijven en het uitgeversvak schildert Pierik. Zo werd ook in het najaar van 2008 in De Compagnie in Dordrecht een grote expositie City XX georganiseerd, waar het Algemeen Dagblad groot over berichtte.


Lees op zijn website meer over hem en zijn werk.

Boekgegevens:
Titel: Islamitische Staat
Auteur: Perry Pierik
Naslagwerk, Achtergronden
Uitgave: paperback, 146 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt BV, juli 2015

ISBN: 978 94 61537 61 4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.