dinsdag 19 maart 2019

Ik las: Stoel 7A - Sebastian Fitzek

Speciaal voor u gereserveerd, stoel 7A.
De gevaarlijkste stoel in het vliegtuig.


Stoel 7A

Mats Krüger, een ervaren en succesvolle psychiater, moet zijn vliegangst overwinnen als zijn hoogzwangere dochter Nele voor het eerst in jaren weer contact met hem opneemt. Na een cursus tegen vliegangst gaat Mats aan boord van de vlucht Buenos Aires - Berlijn. 
Al zijn angsten lijken voor niets tot een vreemdeling hem vertelt dat een van Mats' ex-patiënten zich ook aan boord bevindt. Iemand die hij ooit heeft bevrijd van moordlustige, gewelddadige fantasieën. En nu moet Mats zien te voorkomen dat hij de 600 passagiers en zichzelf niet mee de dood in jaagt...

Mijn mening:

Mats gaat met een vliegtuig op weg naar zijn hoogzwangere dochter en krijgt dan al snel een telefoontje van een onbekende die beweert zijn dochter ontvoerd te hebben. Als Mats niet precies doet wat de onbekende van hem verlangt zal het heel slecht aflopen met Nele en haar kind.
Maar als hij wel de orders van deze onbekend opvolgt, loopt het slecht af met hem en alle anderen in het vliegtuig. Wat moet hij doen?

Al vanaf de eerste bladzijde weet Fitzek de spanning hoog te houden. De  hoofdstukken zijn meestal voorzien van een naam als titel, zodat je weet uit wiens gezichtspunt je mee kunt leven met hetgeen gebeurt in het verhaal. Ook de tijd is belangrijk en wordt vetgedrukt weergegeven; het is aftellen tot het geplande moment van landing! Zullen ze dat ook kunnen beleven of loopt het anders?

Het ruilen van zitplaatsen is een belangrijk onderdeel in deze thriller en dat verklaart ook de titel: Stoel 7A.

Door de wisselende verhaallijnen denkt de lezer de meeste personages goed te kennen naarmate het verhaal vordert, maar een groot geheim in het leven van Mats wordt pas later in het verhaal duidelijk.

Een van de personages wordt zo enorm beïnvloed door een ander dat hij uitgroeit tot een angstaanjagend figuur.
"Hij tilde een van de vele roestige ijzeren stangen op die hier overal verspreid lagen.
En hij was blij dat de stang waarmee hij op de vrouw wachtte aan het eind zelfs een haakje had."

De vele kleine puzzelstukjes vallen steeds meer op hun plaats, maar het onverwacht einde in Stoel 7A doet me smelten. In deze thriller is zeker ook liefde aanwezig! - Graag Gelezen.
Eerder las ik van Sebastian Fitzek: 
Klik even op de gekleurde titel en lees dan meer over het verhaal en mijn mening.

De auteur
Sebastian Fitzek over zichzelf in Neue Westfälische:
Het leven fascineert mij. Mensen die een thriller schrijven of lezen zijn geen gestoorde wezens, die er naar verlangen dat alles op het einde verschrikkelijk is. Ze hopen op het goede. De dood hoort nu eenmaal bij het leven.

Biografie:
Sebastian Fitzek (Berlijn, 1971) studeerde Rechtswetenschappen en werkt als journalist en schrijver voor radiostations en tv-zenders. Van zijn psychologische thrillers zijn miljoenen exemplaren over de toonbank gegaan in niet minder dan negenentwintig talen.

Stoel 7A koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: Stoel 7A
Auteur: Sebastian Fitzek
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: The House of Books, februari 2019
ISBN: 978 90 44354 48 5
ISBN: 978 90 44354 49 2 (eBook)
NUR: 332
Oorspronkelijke titel: Flugangst 7A
Vertaling: Lucienne Pruijs, 2019
Met dank aan The House of Books voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.