vrijdag 1 november 2019

In de brievenbus: 'De kloof - een weekend', geschreven door Dorothea Tanning

Met een voorwoord door Hans den Hartog Jager


De kloof - een weekend

Het onderstaande maakte me heel benieuwd naar dit boek:

De weerzinwekkende Raoul Meridian heeft enkele gasten uitgenodigd in zijn landhuis, dat hij in de grimmige schoonheid van de woestijn heeft laten bouwen. Onder hen Albert, met zijn veel te mooie verloofde Nadine, die onweerstaanbaar wordt aangetrokken door de leegte van het landschap. Tijdens hun verblijf vallen zij ten prooi aan obsessies en misverstanden die hun weerga niet kennen.

Onaangeraakt door de hartstochten en intriges om haar heen, wijst het ontembare meisje Destina hun de weg naar het hart van een mysterieus ravijn, waar verlangen en wreedheid versmelten tot een meedogenloze waarheid.

Dorothea Tanning toont haar rijke verbeelding en voortreffelijke schrijfstijl in deze bezwerende roman, die net zo scherpzinnig is als Sinaasappels zijn niet de enige vruchten van Jeannette Winterson en net zo verontrustend als De onschuldigen van Henry James.

De kloof is een surrealistische roman over liefde, schoonheid en duistere geheimen, die nog lang nadat je de laatste bladzijde hebt omgeslagen zal blijven nazinderen.
(bron info: Uitgeverij Orlando)

In de pers:

‘Tanning trekt je haar wereld in, om je vervolgens op jezelf terug te werpen: je moet je eigen verhaal maken, je eigen conclusies trekken. Dat is ook precies de kracht van De kloof.’ – Hans den Hartog Jager

‘Tanning heeft alle ingrediënten bijeengebracht voor een meesterlijk drama over liefde en verraad, jaloezie en spijt […] verteld in trefzeker, vloeiend proza dat schittert door een hallucinatoire schoonheid.’ — The Guardian


De auteur:

Kunstenares Dorothea Tanning (1910-2012) werd geboren in Illinois en verhuisde in de jaren veertig naar New York. Samen met Max Ernst woonde en werkte ze in Sedona, Arizona in een huis aan de rand van de woestijn. Ze schilderde, beeldhouwde en schreef, en haar werk is opgenomen in collecties van toonaangevende musea. 
Haar enige roman, De kloof, verscheen toen zij 94 was…

Neem ook een kijkje op haar indrukwekkende website.

De kloof - een weekend koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: De kloof - een weekend
Auteur: Dorothea Tanning
Genre: literaire roman
Uitgave: hardcover, 176 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Orlando, oktober 2019
Omslagbeeld © Dorothea Tanning, Tempest in Yellow (1956)
ISBN: 978 94 93081 24 6
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Chasm – a weekend
Vertaald door Els de Roon-Hertoge en Annelies de Hertogh


Met dank aan Uitgeverij Orlando voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.