zaterdag 9 november 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'De man die zijn geweten ontlastte', geschreven door Anne van Doorn

In 1983 verdween Tessa spoorloos. Was zij een vrouw met een zwartgeblakerde ziel, of het slachtoffer van liefdeloosheid?


De man die zijn geweten ontlastte
Een Robbie & Lowina mysterie


Samenvatting zoals op de achterflap:

Najaar 1983 liep Tessa Verwold weg uit een christelijke woongemeenschap in Hooglanderveen. Zij werd gezien als de aanstichtster van een bijna dodelijke vechtpartij in de Amersfoortse binnenstad. Na haar verdwijning is de jonge vrouw echter nooit meer gezien. 
Zomer 2018 meldt een man zich bij recherchebureau Research & Discover in Leiden. Hij is stervende en wil een bekentenis afleggen. Maar na zijn dood ontdekt rechercheur Robbie Corbijn samen met zijn assistente Lowina de Jong dat de man heeft gelogen. Wat is het ware verhaal van de verdwijning van Tessa Verwold en wie is daarvoor verantwoordelijk? 
De twee speurders worstelen zich door een web van leugens, intriges en moord!


De auteur:

Anne van Doorn is een nieuw pseudoniem van de schrijver die sinds 2004 ook onder de naam M.P.O. Books publiceert. M.P.O. Books was zes jaar lange verbonden aan Crimezone (2002-2008). Van M.P.O. Books verschenen er negen titels, waarvan meer dan 10.000 exemplaren in totaal zijn verkocht.
Anne van Doorn publiceert ook in het vermaarde Ellery Queen Mystery Magazine (USA).

Zijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn Agatha Christie (Hercule Poirot, Tommy & Tuppence) en Arthur Conan Doyle (Sherlock Holmes).

De hoofdpersonen in de detectiveserie van Anne van Doorn zijn particulier rechercheur Robbie Corbijn en zijn assistente Lowina de Jong. In plaats van in Bakerstreet 221B of in Whitehaven Mansions hebben zij zich gevestigd in de Kolos van Cronesteyn, een torenflat aan de rand van Leiden. Samen lossen zij mysteries op, waar dan ook in Nederland, Belgiė of elders in Europa.

Lees meer over hem op de websites: 
www.annevandoorn.be
www.mpobooks.nl

Van Anne van Doorn las ik: 

Van M.P.O. Books las ik:

De man die zijn geweten ontlastte koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: De man die zijn geweten ontlastte
Een Robbie & Lowina mysterie
Auteur: Anne van Doorn
Genre: Detective
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: E-Pulp publishers, oktober 2019
ISBN: 978 94 92715 33 3
ISBN: 978 94 92715 34 0 (e-Book)
NUR: 331


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.