vrijdag 8 november 2019

Nog te lezen: 'Atlantis', geschreven door Chris van Henegouwen

roman over een zeereis en een Joodse geschiedenis


Atlantis

Samenvatting zoals op de achterflap:

De roman Atlantis volgt een Joodse familie vanaf het Portugal van de Inquisitie, het kolonialisme in Brazilië, en de vervolging in de oorlog, tot en met het ontstaan van de staat Israël.

De Portugese Jood Samuel Pinto werd aan het eind van de zestiende eeuw in Lissabon vervolgd en vluchtte naar Amsterdam. Zijn zoon handelde in Recife in Afrikaanse slaven. Nakomelingen van hem belandden in Duitse vernietigingskampen in Polen. Een paar overlevenden daarvan vonden een goed heenkomen in Palestina.

Tijdens de reis van het koopvaardijschip 'Atlantis' van Rotterdam naar Zuid-Amerika buigen passagiers zich over de Joodse geschiedenis.

Voordat het zover komt moet het schip eerst de Tweede Wereldoorlog nog doorstaan.

#Rembrandt #slaven #Recife #Afrika #KZ #Halifax #Israël #stuurman #Palestina #Jood #Duits #Buenos Aires #Arabier #Oorlog #SS #Brit #Jeruzalem


De auteur: 

De auteur is geboren in de Veenkoloniën, bezocht het vwo in Groningen, studeerde economie in Amsterdam en publiceerde in 2015 de roman De herkeuring.
Neem een kijkje op de website van Chris van Henegouwen.

Atlantis koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: Atlantis
Auteur: Chris van Henegouwen
Genre: roman
Uitgave: paperback, 216 pagina's
Uitgever: eigen beheer
Druk: Pumbo.nl
ISBN: 978 90 82381 22 1
NUR: 301


Met dank aan Chris van Henegouwen voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.