zaterdag 30 november 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'Aangespoelde verhalen', een initiatief van Marelle Boersma

15 auteurs - 15 waddenverhalen


Aangespoelde verhalen
Waddenbundel (2)

In juni 2019 kwamen 15 schrijvers een midweek bij elkaar op Ameland om elk een kort verhaal te schrijven. De mannen en vrouwen uit Nederland en België kenden elkaar daarvoor niet. Ze volgden tijdens de schrijfweek workshops over het schrijven van een kort verhaal, die werden gegeven door de schrijfster Marelle Boersma. 
Ze zochten ook op het eiland naar inspirerende plekken en leuke locaties om die te gebruiken in hun verhalen. Ook verdiepten ze zich in de marketing van een boek onder leiding van Antoinette Kalkman. Maar ze hielden zich vooral bezig met schrijven.
De schrijvers waren vrij in de keuze van het onderwerp of soort verhaal. Het enige dat vaststond was de locatie: het verhaal moest zich afspelen op een waddeneiland.

De bundel met als titel ‘Aangespoelde verhalen’ is uitgegeven door Droomvallei Uitgeverij. De boekpresentatie vond plaats op 23 november in Ouwehands Dierenpark. Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan Robin de Lange, directeur van het dierenpark.

Goed doel
Van elke verkochte bundel doneren de schrijvers € 1,00 aan een door hen gekozen doel en ditmaal is dat de zeehondenopvang. 
De keuze voor deze instelling kwam aangespoeld: tijdens hun verblijf op Ameland werden er twee jonge zeehondjes gered en naar de opvang gebracht. 
Het was toen niet meer dan logisch om de zeehondenopvang als goed doel te kiezen. De schrijvers hopen dat veel mensen dit goede doel een handje willen helpen.

Eerdere bundel
Vorig jaar werd de eerste waddenbundel uitgebracht (‘Paal 15’ genaamd). Ook volgend jaar staat er weer een schrijfweek gepland en dan zal een derde bundel worden uitgegeven.


Aangespoelde verhalen koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Van elk verkocht boek gaat € 1,00 naar de zeehondenvereniging.

Boekgegevens:
Titel: Aangespoelde verhalen
Waddenbundel (2)
Auteurs: diverse auteurs (namen staan hieronder)
Genre: verhalenbundel
Uitgave: paperback, 250 pagina's
Uitgever: Droomvallei Uitgeverij, november 2019
ISBN: 978 94 92844 61 3

Verhalen door: Elly van Driel, Esther van der Ham, Marianne Leerkes, Guido Mortelmans, Lucy Neetens, Guus Norden, Rinske Oenema, Tinke van der Poll, Janine van de Raadt, Alexander Roessen, Titia Schut, Marieke Simons, Melania Somers, Remda Spoelstra en Joke Zwaal.
De bundel en de schrijfweek is een initiatief van Marelle Boersma.
(bron info: Droomvallei Uitgeverij)


Met dank aan Droomvallei Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.