zaterdag 2 november 2019

Vandaag in de schijnwerpers: 'De troostende broeder', geschreven door Wilhelmina SchoonhovenDe troostende broeder

'De troostende broeder' is een fictieve roman. Marieke Hendriks is de dochter van de plaatselijke bakker in Sint-Geertruid, een plaatsje in Limburg.
Het is het jaar 1950 en het bakkersgezin heeft een heftige tijd achter de rug. Bovendien heeft Marieke op het gebied van mannen een slechte ervaring opgedaan. De vrouw heeft slechts één droom: onderwijzeres worden.
Om geld te verdienen gaat ze werken in de abdij op landgoed Moerslag. De monniken winnen haar vertrouwen door hun integere en open karakter, wat uiteindelijk resulteert in een onverwachte wending in het leven van de intelligente maar verlegen Marieke.

'De troostende broeder' is verschenen in 2019 en is de debuutroman van Helma Schoonhoven-Port. De fictieve, historische roman speelt zich af in 1950 en bevat semi-autobiografische elementen.

De auteur:

De auteur schrijft onder de naam Wilhelmina Schoonhoven, en ondanks het feit dat er nu pas een boek van haar hand verschijnt, schrijft ze geruime tijd korte verhalen, columns en blogs op haar  website.

De troostende broeder koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:
Titel: De troostende broeder
Auteur: Wilhelmina Schoonhoven
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 210 pagina's
Druk: Pumbo.nl, september 2019
ISBN: 978 94 63457 93 4
NUR: 342

Met dank aan Helma Schoonhoven voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.