vrijdag 23 december 2022

Over de knop omzetten. Vandaag in de schijnwerpers 'Het gewicht tussen je oren' geschreven door Wouter Cornet

 Hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt


Het gewicht tussen je oren

We hebben een vet probleem. 
Meer dan vijftig procent van de Nederlanders en Vlamingen heeft last van overgewicht en wil graag afvallen, maar struikelt over één van de vele verleidingen om zich heen. Waarom is gewicht verliezen zo moeilijk? En waarom lukt het bij een select groepje mensen wel? 
Wat kunnen we van hen leren?

In Het gewicht tussen je oren laat psycholoog en ervaringsdeskundige Wouter Cornet zien hoe je met je brein het succes van je dieet bepaalt. Hij geeft antwoord op alle vragen over succesvol gewichtsverlies. 
Hoe creëer je bijvoorbeeld voor jezelf het meest effectieve dieet? Moet je per se sporten om af te kunnen vallen? Kun je afvallen als je aanleg hebt voor overgewicht? En hoe ga je om met een eetverslaving? 
Om de antwoorden op die vragen te vinden, neemt Cornet als onderzoeker een kijkje in de breinen van honderd succesvolle diëters. Want de grootste work out voor gewichtsverlies blijkt plaats te vinden tussen de oren. 


De auteur:

Psycholoog Wouter Cornet (1981) verloor ruim vier jaar geleden 33 kilo en rekende blijvend af met zijn obesitas.
Hij initieerde een groot internationaal onderzoek naar gewichtsverlies onder honderd succesvolle diëters die samen meer dan drieduizend kilo afvielen.

Wouter werkt op de creatieve afdeling van een televisieproductiebedrijf. Daarnaast is hij schrijver én liefhebber van lekker eten. 
Vroeger at hij veel en ongezond, maar sinds twee jaar wat minder, veel bewuster en nog steeds heerlijk. Hij experimenteert volop met nieuwe gerechten. Die verspreidt hij regelmatig via de Facebookgroep Dieet Smakelijk, waarbij al meer dan 11.000 mensen zich hebben aangesloten. 

Over zijn afvalrace schreef hij eerder het boek De gezellige dikzak op dieet.
Mijn recensie van ‘Dieet Smakelijk’ lees je via deze link naar mijn blog.

Het gewicht tussen je oren koop je bij (de webwinkel van) je lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het gewicht tussen je oren
Auteur: Wouter Cornet
Genre: dieetboeken
Uitgave: paperback, 240 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Lucht, december 2022
ISBN: 9789493272316
ISBN: 9789493272392 (eBook)
NUR: 443


Met dank aan Uitgeverij Lucht voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Lucht)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.