zaterdag 6 juli 2024

Ik las: 'De wijsheid der dieren' geschreven door Sjamaan Schedeldrager Searching Deer | Jan Prins, en was onder de indruk

 


De wijsheid der dieren

Een diepgaande verkenning van de dier-mens verbinding

‘De wijsheid der dieren’ geschreven door Sjamaan Schedeldrager Searching Deer is een intrigerend boek dat de lezer meeneemt op een reis door de spirituele wereld van dieren en hun diepe connectie met de mensheid. De auteur Jan Prins, beter bekend als Sjamaan Schedeldrager Searching Deer, deelt zijn kennis en ervaringen als sjamaan om inzichten te geven in de wijsheid die dieren ons kunnen leren.

In de inleiding vertelt de auteur dat de relatie tussen mens en dier veel bijzonderder is dan we meestal denken. Al in het boek Jesaja in de Bijbel vertelt dat de relatie tussen mens en dier hersteld zal worden. Elk dier heeft een eigen persoonlijkheid en waardigheid. Hij benadrukt ook dat Egyptenaren goden op poorten, gebouwen en amuletten afgebeeld hebben met koppen van dieren.

De schrijfstijl van de auteur is helder en boeiend, en hij verweeft persoonlijke anekdotes, sjamanistische rituelen en dierlijke wijsheid tot een samenhangend geheel. De prachtige illustraties dragen bij aan de rijke atmosfeer van het boek en versterken de verbinding met de dierenwereld.

“Ik wil niet ontkennen dat slangen een beetje enge beesten zijn. Zo ziet de Westerse mens dit dier althans dat zicht voortbeweegt zonder pootjes…
...In de oude culturen keek men beslist heel anders tegen slangen aan. De Hindoestaanse God Shiva werd meestal afgebeeld met een cobra. Het is een van zijn attributen en kwaliteiten. Hier wordt de geweldige intuïtie van Shiva mee uitgebeeld, hij die alles al tevoren ziet en weet. Shiva heeft immers een volledig geopend Derde Oog en een slang heeft dezelfde capaciteit. Daarom zie je Shiva altijd afgebeeld met een slang. 
In oude tijden was het dan ook de gewoonte slangen als heilige dieren te vereren…”

‘De wijsheid der dieren’ is een waardevolle bron voor iedereen die geïnteresseerd is in het verdiepen van hun relatie met dieren en het ontsluiten van de wijsheid die ze ons te bieden hebben. Het boek is met name relevant voor mensen die op zoek zijn naar spirituele begeleiding en inzichten, diegenen die een diepere band met hun huisdieren willen ontwikkelen en iedereen die geïnteresseerd is in sjamanisme en de kracht van de natuur.

Of je nu een ervaren spiritueel zoeker bent of net je reis begint op het gebied van dierlijke connectie ‘De wijsheid der dieren’ biedt waardevolle inzichten en inspiratie. Het boek is een aanrader voor iedereen die openstaat voor de wijsheid die te vinden is in de natuurlijke wereld om ons heen. 
Het is een prachtig boek om bij je in de buurt te hebben liggen om zo nu en dan een paar hoofdstukken uit te lezen.


De auteur: 

Sjamaan Schedeldrager Searching Deer | Jan Prins (1947) is sjamaan, schilder en schrijver. Na zijn opleiding op het conservatorium in Groningen werkte hij als muziekdocent, professioneel fluitist en traverso speler. 

Hij werd ingewijd als sjamaan door de Hongaarse sjamaan Jeska Soos. Jan Prins gaf o.a. lezingen en workshops aan de universiteit van Groningen. Hij brengt zijn spirituele kennis over via lezingen, rituelen, groepsbijeenkomsten en boeken. 

De wijsheid der dieren is zijn vijfde boek.

Lees meer over zijn werk op zijn auteurspagina bij Uitgeverij Nobelman.

De wijsheid der dieren koopt u bij (de website van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens: 

Titel: De wijsheid der dieren
Auteur: Sjamaan Schedeldrager Searching Deer | Jan Prins
Genre: religie, spiritualiteit, filosofie
Uitgave: hardcover met kleurenillustraties, 154 pagina’s 
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, november 2023
ISBN: 9789083328669
Illustraties: Sjamaan Schedeldrager Searching Dear en Peter Heynen


Met dank aan Uitgeverij Nobelman voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Nobelman)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.