zondag 23 februari 2014

'Tempelcode' van Beverly Swerling

Auteur: Beverly Swerling
Genre: thriller/fantasy
Uitgave: paperback blz.362
Uitgeverij Link B.V.
ISBN 978 94 62320 116

Over de auteur Beverly Swerling:
Ze is een schrijver van historische fictie. Ze werd geboren in Boston 1941. Een groot deel van haar
volwassen leven bracht ze door in Europa en New York. Ze is full-time schrijver.
Eerder verschenen boeken: 'Stad van Dromen', 'Stad van Verlangen' bij De Boekerij en 'City of God', 'City of Promise' beide Engelstalig bij Simon & Schuster.

Op de achterflap:
Architectuurhistorica Annie Kendall is in Londen om een aantal verloren gewaande voorwerpen uit de tempel van Salomon op te sporen. Volgens haar opdrachtgever, een rijke Joodse zakenman, zijn de voorwerpen in de 16e eeuw in Londen ontdekt door iemand die alleen bekend staat onder de naam de Jood van Holborn.

In 1553 is koning Henry de VIIIe begonnen met zijn vervolging van katholieken en alle Joden worden verbannen. In deze roerige tijden raakt de monnik Dom Justin betrokken bij de machinaties van Thomas Cromwell, naast de koning de machtigste man in het rijk en op zoek naar de tempelschatten die door de Tempeliers uit Jeruzalem zouden zijn meegenomen.

Als Annie steeds dieper verstrikt raakt in de intriges van haar opdrachtgever, ontdekt ze dat er meer schuilt achter haar schijnbaar onschuldige opdracht en al snel moet ze vrezen voor haar leven. Terwijl ze zich tot het uiterste drijft om het mysterie van de Jood van Holborn op te lossen, raakt haar lot steeds meer verstrengeld met dat van Dom Justin 500 jaar eerder en krijgt ze hulp uit onverwachte hoek….

Wat ik er van vond:

Meteen genoot ik van dit boek.
In het begin moest ik zo nu en dan teruggrijpen naar een van de twee plattegronden die voor in het boek stonden. Deze stonden er niet voor niets.
Er zijn verschillende verhaallijnen, die soms wat meer en soms wat minder aanwezig zijn, maar niet hinderlijk en goed te volgen. De hoofdpersonen 'Anne' en 'Geoff' moeten heel wat puzzelwerk verrichten eer de oplossing gevonden is. Tot aan de laatste bladzijden wordt je hier en daar ruim 500 jaar en ook nog verder teruggebracht in de geschiedenis van katholieken en joden en daarna weer terug naar het heden.
Een heerlijke, spannende reis in de geschiedenis.
Ook wat romantiek ontbrak hier niet.

Ik kan dit boek met 4/5 sterren waarderen.

28 juni 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.