zondag 23 februari 2014

'Time-Out' van Judith Visser

Auteur: Judith Visser
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 320 pagina's
Uitgever: De Boekerij BV 2011
ISBN: 978 902 25 5969 7

Over de auteur:
Judith Visser schrijft thrillers en won hiermee verschillende prijzen. Haar boek 'Stuk'wordt verfilmd door Steven de Jong producties.
Judith Visser (1978 in Roterdam) debuteerde met'Tegengif'en 'Tinseltown'. Haar derde boek'Stuk'stond op de shortlist van de Gouden Strop. Daarna schreef zij de alom lovend ontvangen thrillers 'Oversteken'en'Trip'. Time-Out verscheen in september 2011. Hierna schreef ze 'Zeemansbruid'deze verscheen in 2012 en in 2013 volgde de Young-Adult thriller 'Hasta la Vista !'
In 
2013: Minithrillers van Judith verschijnen in Crimezone magazine, de bundel'Verleiding'en op Radio Rijnmond.
Judith woont in Rockanje waar ze werkt aan een nieuwe thriller.

Website: 
www.judithvisser.nl
Twitter: @missjuuddyy
Facebook: 
www.facebook.com/judith-visser.nl

Samenvatting:
Kim gaat door een moeilijke periode: wanneer zij een schokkend geheim opbiecht aan haar man Manuel, last hij een time-out in hun relatie in en vertrekt voor onbepaalde tijd naar zijn familie in Duitsland.
Tijdens zijn afwezigheid loopt Kim toevallig Martine tegen het lijf, een vriendin uit het verleden, en een warme relatie bloeit op. Maar al snel lijkt het erop dat hun ontmoeting helemaal niet toevallig is en dat Kim slachtoffer is geworden van Martines ziekelijke obsessies. Martines verregaande dwangmatigheid zorgt voor gevaarlijke situaties, waardoor Kim zelfs in het ziekenhuis belandt.
Dan komt Kim erachter dat Manuel al die tijd niet in Duitsland is geweest. Maar ze kan nog niet vermoeden wat er werkelijk aan de hand is...

Wat ik er van vond:
Een thriller voor gevorderden …
Dit boek kocht ik onlangs omdat ik nog een heleboel (met name thrillers)van deze auteur wil lezen. De hoofdpersoon in dit verhaal, de schrijfster Kimberley Franklin (Kim), speelde ook in 'Tegengif' en 'Tinseltown'. Deze boeken heb ik niet gelezen, maar ik had daar geen problemen mee.
'Time-Out is een op zichzelf staande thriller. Ik las dit boek vlot uit.
Wederom genoot ik van de manier van schrijven van Judith Visser. Zo nu en dan moest ik even stoppen om diep adem te halen !
Waarom gebeurt er iets wanneer het gebeurt en waarom reageert een personage op een bepaalde manier? Je blijft het je afvragen tijdens het lezen. Verwachtingen worden de bodem ingewerkt, liefde onbeantwoord, twijfels ontstaan en ga zo maar verder.

Naar mijn mening een psychologische thriller, waarin je lekker kunt gruwelen, een thriller voor gevorderden.

Ik waardeer dit boek met 4/5 sterren.


7 augustus 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.