zaterdag 17 juni 2023

Ik las 'De Levensroos' geschreven door Samirah de Loyer

 


De Levensroos

De achterflap: 

Ware vriendschap, een levenslicht te vroeg gedoofd.
Een gedicht met de thema’s depressie, rouw en rouwverwerking.
Een eerbetoon aan mijn dierbare, beste vriendin.

Dit boekje bestaat uit een enkel gedicht.
Een gedicht waaruit zoveel gevoel spreekt dat het je soms de adem beneemt. 
Met dit gedicht brengt de auteur een ode aan haar te vroeg overleden vriendin, maar behalve deze ode laat ze ook voelen hoeveel pijn deze dood bij haar veroorzaakte. De gevoelens van de achtergeblevene worden hier op een mooie manier verwoord door Samirah de Loyer.

“Het oneven veerdelige blad van de roos bestaat uit een aantal blaadjes, die samen als een veer aan de bladspil zijn bevestigd met aan de basis twee met de bladsteel vergroeide steunblaadjes. De vorm van het blaadje is elliptisch, eirond, rond, omgekeerd eirond of lancetvormig. De voet van het blaadje varieert van afgerond tot wigvormig. De bladrand kan enkelvoudig, dubbel en meervoudig gezaagd zijn en al of niet met klieren bezet zijn. De blaadjes kunnen onbehaard tot viltig behaard zijn.

Op de takken en stengels zitten stekels (geen doornen), die op een tak dezelfde vorm of verschillende vormen kunnen hebben. De stekels kunnen haak- of naaldvormig zijn.” - info Wikipedia

Het leven van een mens is zoals dat van een roos: het is nooit hetzelfde als dat van de andere bloem.
Zo is het ook met mensen; geen mens is precies hetzelfde als de ander, hoe dicht we ook bij elkaar staan en dat laat dit gedicht ook goed voelen. Daarom kunnen we niet altijd de beweegredenen van de ander goed begrijpen. ‘De Levensroos’ is een goed gekozen titel.

Ondanks de hier en daar vergeten woordjes en de typefoutjes heb ik ‘De Levensroos’ graag gelezen.


De auteur:

Samirah de Loyer (2021) is geboren te Veghel. 
Ze is altijd al geïnteresseerd geweest in verhalen en boeken. Ze kwam er al snel achter dat schrijven haar passie is en dat het haar droom is om schrijfster te worden. Deze droom heeft ze altijd nagestreefd. Hierin werd ze ook gesteund door haar naasten. Ze ging steeds meer experimenteren in haar schrijven om zich zo verder te ontwikkelen.
Eerder schreef Samirah o.a.: Madelief

De Levensroos koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De Levensroos
Auteur: Samirah de Loyer
Genre: gedichten, poëzie
Uitgave: paperback, 44 pagina’s
Uitgever: Ambilicious, juni 2022
ISBN: 9789493275256


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(Bron info: Ambilicious)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.