woensdag 7 juni 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Deadline' geschreven door Anthony McCarten

 Dertig dagen om te overleven in een miljoenenspel


DEADLINE


Een thriller zoals je ze maar heel af en toe tegenkomt: de razendsnelle en waanzinnig vermakelijke technothriller boordevol actie en plottwists van scenarist Anthony McCarten (bekend van Bohemian Rhapsody en Darkest Hour).

Twee uur om te verdwijnen. Eén kans om te ontsnappen. De jacht is begonnen.

Een uitdaging met een torenhoge inzet: tien kandidaten krijgen op een afgesproken tijdstip twee uur de tijd om van de aardbodem te verdwijnen. Als het ze lukt om dertig dagen uit handen van de geavanceerde opsporingsteams te blijven, winnen ze drie miljoen dollar.

Cy Baxter is een techgenie, die samen met de CIA de ultieme spionagesoftware heeft gecreëerd, waarmee iedereen overal ter wereld opgespoord kan worden. Dit is zijn ultieme kans om te bewijzen dat hij iets unieks heeft gemaakt – en om steenrijk te worden.

Kaitlin is een bescheiden bibliothecaris en een van de kandidaten. Ze lijkt geen partij voor Cy en zijn teams, maar overtreft alle verwachtingen met haar effectieve tactieken om uit beeld te blijven. Maar voor hoelang? Want haar redenen om mee te doen zijn persoonlijker dan iemand ooit had kunnen bedenken…

'Dit is een van de beste thrillers die ik in lange tijd heb gelezen.' 
– Douglas Preston, auteur van o.a. de Pendergast-serie

Voor fans van Hunted en Klopjacht

‘Prikkelend, scherpzinnig – en ik kan het niet anders zeggen: ingenieus.’ 
 – A.J. Finn, auteur van de vrouw in het raam.
  

De auteur:

Anthony McCarten werd geboren in Nieuw-Zeeland en is auteur, journalist, scenarist en filmmaker, bekend van o.a. The Theory of Everything, Darkest Hour en Bohemian Rhapsody. Hij werd vier keer genomineerd voor een Academy Award. Hij schreef daarnaast toneelstukken en een aantal romans. Anthony woont in Londen.

Deadline koopt u bij (de webwinkels van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Deadline
Auteur: Antony McCarten
Genre: thriller 
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: Xander Uitgevers, mei 2023
ISBN: 9789401619356
ISBN: 9789401619370 (eBook)
NUR: 332


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Xander Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.