donderdag 1 juni 2023

Vandaag in de schijnwerpers 'Het Amazone-dagboek' geschreven door Elzo Smid

 


Het Amazone-dagboek

Eind jaren zeventig wordt Anton Smelt door zijn werkgever, een internationaal levensmiddelenbedrijf, naar Peru gestuurd. Een uitdagende opdracht na een jaar rust, dus besluit hij een dagboek bij te houden. In het Amazonewoud stuit hij op een van de grote raadsels uit de biologie: hoe ontstaan er nieuwe bomen van de paranoot? De keiharde vruchten vallen na het regenseizoen uit de boom op de drassige bodem en dan lijkt er helemaal niets mee te gebeuren...

Stap voor stap ontdekt Anton meer; waarom er geen plantages zijn met paranootbomen, dat het regenwoud veel meer is dan een heleboel bomen bij elkaar en hoe alles met elkaar samenhangt. Maar telkens lijkt het oerwoud zijn geheim toch niet prijs te willen geven.

De auteur:

Elzo Smid (1963) studeerde sociale geografie en grafische vormgeving. Hij publiceerde eerder een verhalenbundel, een kinderboek over een heremietkreeftje en een non-fictieboek over nepnieuws. Uit alles spreekt zijn fascinatie voor organismen, voedselketens en symbioses in de natuur. 'Het Amazone-dagboek' is zijn eerste novelle, geschreven in dagboekvorm.

Het Amazone-dagboek koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Het Amazone-dagboek
Auteur: Elzo Smid
Genre: novelle
Uitgave: hardcover met illustraties, 104 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Palmslag, mei 2023
ISBN: 9789493245945
NUR: 301

Met dank aan Uitgeverij Palmslag voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Palmslag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.