vrijdag 30 juni 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Mijn buurvrouw is een ninja' geschreven door Najiba Abdellaoui met illustraties van Kris Lauwen

 


Mijn buurvrouw is een ninja


Wanneer Alif niet kan slapen, ziet ze haar buurvrouw midden in de nacht door de straat sluipen in een donker gewaad. 
Ze wil meteen op onderzoek uit, maar haar vrienden Nermin en Dahir denken dat ze het gewoon heeft gedroomd. Voor Alif is er echter geen twijfel mogelijk: haar buurvrouw is een NINJA!
(bron info: achterflap)

De auteur:
 
Najiba Abdellaoui schreef eerder het prentenboek Bo en Mo - verdwaald in de tijd. Ook vertaalde ze Het mooiste blauw van Ibtihaj Muhammad. Als dichter en eerste vrouwelijke winnares van het Nederlands Kampioenschap Poetry Slam (2008) deelde ze haar werk op verschillende (inter)nationale podia en leert ze jong en oud tijdens haar spoken word workshops alles over de kracht van zelfexpressie.

De illustrator:

Kris Lauwen is een illustrator uit het prachtige Haarlem. Ze tekent illustraties met karakter en verbeeldt verhalen met een ziel. Haar illustraties zijn uniek, handgetekend, en bevatten een natuurlijke elegantie. Haar intrinsieke vermogen om kleur en licht toe te passen geeft haar illustraties een sfeer en diepte die tot de eindeloze verbeelding spreken.

Mijn buurvrouw is een ninja koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Mijn buurvrouw is een ninja
Auteur: Najiba Abdellaoui
Illustrator: Kris Lauwen
Genre: kinderboek 7+, met illustraties
Uitgave: hardcover, 136 pagina’s
Uitgever: ROSE Stories, juni 2023
ISBN: 9789083323817
NUR: 282


Met dank aan ROSE Stories voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: ROSE Stories)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.