zondag 25 maart 2018

'Y staat voor...', geschreven door Sue Grafton is beschikbaar vanaf 26 maart.

Het vijfentwintigste deel van de wereldberoemde Alfabet-serie, weer met de geliefde Kinsey Millhone in de hoofdrol.

Y staat voor…

Boekgegevens:
Titel: Y staat voor…
Auteur: Sue Grafton
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina’s
Uitgever: Boekerij, 26 maart 2018
Oorspronkelijke titel: Y is for yesterday
Vertaling: Jacques Meerman
ISBN: 978 90 22570 55 5
ISBN: 978 94 02309 11 9 (e-book)
NUR: 330

De meest duistere en aangrijpendste zaak uit het archief van Kinsey Millhone, Y, begint al in 1979. Vier jongens van een prestigieuze school randen een veertienjarige klasgenoot aan – en filmen deze daad. Niet lang daarna verdwijnt de band, en de vermoedelijke dief, een andere klasgenoot, wordt vermoord aangetroffen. In het daaropvolgende onderzoek legt een van de daders een belastende verklaring af waardoor twee anderen worden veroordeeld. Maar de leider van de groep verdwijnt spoorloos.

Tien jaar later wordt Fritz McCabe, een van de daders, vrijgelaten. Zijn ouders houden hem strak in de gaten, bang voor een nieuwe misstap. Als een kopie van de band opduikt, vergezeld van een eis om geld, neemt de familie McCabe contact op met Kinsey. Maar niet alleen Fritz wordt achtervolgd door het verleden – ook Kinsey zelf lijkt in gevaar te zijn.
(bron: Boekerij)

De pers over de Alfabet-serie

‘Het boek neerleggen en gaan slapen was geen optie: het moest uit!’ – Hebban Crimezone

‘Sue Grafton werkt in haar reeks over privédetective Kinsey Millhone het hele alfabet af. Dat is mooi, want Grafton schrijft goed.’ – VN Detective en Thrillergids

‘Sue Grafton verrast ons elk jaar met Kinsey Millhones volgende letter in het alfabet. En daar zijn we absoluut niet rouwig om.' – Flair

‘Waren er maar meer dan 26 letters.’ – National Public Radio

‘Adembenemend.’ – The New York Times Book Review

De auteur:
(foto: Laurie Roberts)

Sue Grafton (24 april 1940, Louisville, Kentucky, VS) was een van Amerika’s populairste misdaadauteurs. Ze werd een bekroonde internationale bestsellerauteur met haar 'moordalfabet' rond de eigenzinnige privédetective Kinsey Millhone. 
Graftons boeken zijn gepubliceerd in 28 landen en hebben een miljoenenpubliek. 
Zij overleed in Santa Barbara, Californië, VS op 28 december 2017.

Het overlijden van Sue Grafton heeft als gevolg dat de Z in de serie nooit zal worden uitgebracht. Haar dochter zei hierover “vanuit onze diepe aanhoudende liefde en uit respect voor onze geliefde Sue, zal voor de familie het alfabet vanaf nu eindigen met een Y”.

Y staat voor… koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Met dank aan Meulenhoff Boekerij voor het toesturen van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.