donderdag 29 maart 2018

Vandaag in de schijnwerpers het thrillerdebuut van Anne Mette Hancock: 'Lijkbloem'Lijkbloem

Boekgegevens
Titel: Lijkbloem
Auteur: Anne Mette Hancock
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Prometheus, verkrijgbaar 29 maart 2018
ISBN: 978 90 44635 13 3
ISBN: 978 90 44635 14 0 (e-book)
Oorspronkelijke titel: Ligblomsten
Vertaling: Kor de Vries

Journaliste Heloise Kaldan zit midden in een nachtmerrie: het artikel waar ze maanden aan heeft gewerkt blijkt gebaseerd op onjuiste bronnen, en de krant is in rep en roer. Te midden van dit alles ontvangt ze mysterieuze brieven van ene Anna Kiel, die al drie jaar wordt gezocht voor de moord op een jonge advocaat. In de brieven laat Anna Kiel doorschemeren dat ze Heloise kent, maar Heloise kan zich daar niets van herinneren.

Wanneer er nog een moord plaatsvindt, beginnen zowel de eigenzinnige politieman Erik Schäfer als Heloise in de oude zaak te graven. Heeft Anna Kiel opnieuw toegeslagen, of is er meer dan één moordenaar? Waarom leiden alle sporen in de zaak opeens naar Heloise? Is haar eigen leven in gevaar?

Lijkbloem is een originele en ijzersterke misdaadthriller over wraak, rechtvaardigheid en vergeving. Toen het boek in april 2017 in Denemarken verscheen, schoot het onmiddellijk naar de top van de Deense bestsellerlijsten, waar het maandenlang bleef staan.

De auteur:
(©HEIN Photography)

Anne Mette Hancock (1979) is journalist en schrijfster. Ze woont met haar gezin in Kopenhagen. Lijkbloem is haar thrillerdebuut.

'Niemand wist wie Anne Mette Hancock was voordat ze ineens aan de top van de bestsellerlijsten verscheen - de plaats die gewoonlijk wordt ingenomen door grote jongens als Jo Nesbø en Jussi Adler-Olsen.' - BT

'Het is briljant. Een klassiek crimeverhaal - maar van de bovenste plank.' - AARHUS STIFTSTIDENDE

Lijkbloem koopt u bij uw lokale boekhandel of bij


Met dank aan Uitgeverij Prometheus voor het recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.