donderdag 9 mei 2019

Vandaag in de schijnwerpers: De vloek van de Ferox - De Bieb-bende #8, geschreven door Michael ReefsDe vloek van de Ferox
De Bieb-bende deel 8

"Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel"- PLATO

Als in de kas van Villa Zomergoud een hanger van een oud standbeeld begint te gloeien, ontvouwt zich voor de Bieb-bende een nieuw mysterie.
De kunstenaar Pilotti blijkt onder zijn standbeelden geheimen te hebben verstopt. En die hebben alles te maken met de vloek die op de Ferox rust, het schip van George Hill.

De man met de Bijl wil niet liever dan de vloek van zijn schip verbreken, zodat hij eindelijk zijn meesterplan kan voltooien: de eigenschappen van de kinderen afnemen en afdalen naar het diepste punt van de heuvel. Lukt het de kinderen om hem opnieuw te slim af te zijn?

De Bieb-bende is een avonturenserie voor kinderen vanaf 8 jaar. De boeken hebben korte hoofdstukken en het verhaal is met vaart geschreven. Met ieder deel wordt een stukje van het mysterie ontrafeld. De hoofdpersonages zijn vijf kinderen, in de leeftijd van 11 tot en met 13 jaar. Door de spanning en mysterie, zijn de boeken ook geschikt voor volwassenen. De serie zal uit twaalf delen bestaan en beslaat een heel jaar.
Het is de meest multimediale kinderboekenserie van dit moment!

Waar gaat de serie over?
Het verhaal speelt zich af in Zuidbaai, een fictief dorp. Vijf kinderen, de Bieb-bende, ontdekken een geheimzinnig kasteel op de heuvel in het noordoosten. Twaalf geesten, de Hemelrijders, worden hier gevangen gehouden. Iedere maand heeft De Bieb-bende de tijd om één Hemelrijder te bevrijden uit de klauwen van de Man met de Bijl. Maar het dagelijks leven lijkt zich er ook mee te bemoeien en de kinderen worden niet alleen thuis dwarsgezeten, maar ook op school. Naarmate het einde van het jaar nadert, raken ze bedolven onder een heleboel problemen en moeten ze ervoor zorgen dat hun eigen reputatie niet ten onder gaat.

Lees alles over het verhaal van De Bieb-bende. Speel spelletjes, lees interviews en andere leuke weetjes.
(bron info: Uitgeverij Stormsteen)

Eerder las ik over de Bieb-bende:

De auteur: 
Michael Reefs (1986) behoort tot de best gelezen Nederlandstalige fantasy auteurs va dit moment.
Opgegroeid in het prachtige Limburgse Vaals kreeg Michael al sinds zijn twaalfde de inspiratie om verhalen te schrijven. Na zijn opleiding aan de Pabo is Michael aan de slag gegaan voor een landelijke speelgoedketen, en de laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot app-specialist.
Vanaf 2004 bleef Michael werken aan zijn fantasy verhalen. De Bieb-bende was geboren! Met de Bieb-bende over magie en verbeelding, vriendschap en verraad won hij de harten van vele kinderen. Hij bleek kinderen weer aan het lezen te krijgen. Hierdoor werd zijn eerste boek ook meteen dolenthousiast ontvangen door ouders en scholen. 

Michael is een all round verhalenverteller. Hij schrijft niet alleen boeken, maar geeft ook lezingen, leidt boekenclubs, bezoekt scholen, boekhandels, bibliotheken en geeft workshops.
(bron info: Uitgeverij Stormsteen)

Neem vooral een kijkje op zijn mooie website.

Beschikbaar 3 juni 2019, maar nu al te reserveren.
De vloek van de Ferox reserveert u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens
Titel: De vloek van de Ferox
Serie: De Bieb-bende #8
Auteur: Michael Reefs
Genre: kinderboeken, vanaf 10 jaar
Uitgave: paperback met flappen, geïllustreerd, 464 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Stormsteen, verwacht 3 juni 2019
ISBN: 978 94 92604 04 0
NUR: 283


Met dank aan Uitgeverij Stormsteen voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.