vrijdag 6 januari 2023

Ik las: 'Eeuwige rust op zondag' geschreven door Ton Broedersz

 


Eeuwige rust op zondag

In ‘Eeuwige rust op zondag’ lees je het verhaal van Thomas Bot. Hij is eigenaar van een goedlopend hotel-restaurant en denkt zijn schaapjes op het droge te hebben. Zijn bedrijf is zijn lust en zijn leven. 

Je leest over Thomas in de ik-vorm dat iedere week iemand wordt vermoord. Soms betreft het een hotelgast en lijkt het op zelfmoord, dan weer iemand van het personeel; het gaat allemaal heel snel en je krijgt amper kans om aan de ene moord te wennen of er heeft al weer een volgende moord plaatsgevonden.

Thomas heeft als persoon zijn achternaam mee: bot. Dat is hij zonder meer. Hij is bot tegen zijn personeel en tegen anderen wanneer hij over iemand spreekt.
Zondag is de dag waar een vloek op lijkt te liggen.
Het levenswerk van thomas wordt vernietigd en hij kan er niets aan doen om dit onheil te stoppen. Hij vraagt zich af voor wie het volgende week een definitief weekend zal worden?

Gaandeweg het verhaal lijkt het erop dat de dader al snel bekend zal worden, maar blijkbaar leeft die niet meer. Hoe raar kan het gaan?
Ondanks alle vervelende dingen komt ook de liefde om de hoek kijken in deze vrij lichte thriller.

“Ik laat me voor haar stoel op mijn knieĆ«n zakken en neem haar in mijn armen. ‘Veertje, je bent voor mij nog steeds dezelfde Vera en ik hou van je.’
Ik schrik van die woorden. Niet dat ik ze niet meen. Ik heb ze nooit eerder uit mijn mond horen komen.”

Ton Broedersz heeft een vlotte manier van schrijven en ik denk dat deze auteur zeker meer in zich heeft dan hij hier heeft laten zien. Een volgend boek van zijn hand wil ik zeker ook lezen. Het begin is gemaakt.


De auteur:

Ton Broedersz is een pseudoniem van Ton van de Brug.
Neem ook een kijkje op zijn website.

Ton over het tot stand komen van ‘Eeuwige rust op zondag’:
“Je leert schrijven op de lagere school, zo heette het vroeger. Later kwamen er verhaaltjes, eigenlijk niet niet meer dan dat. Tot er niets meer op papier kwam. Er kwamen weer pogingen om wat op papier te zetten, toch kwam het niet uit de pen zoals ik het wilde. 
Een advertentie over boekschrijven trok de aandacht. Het begin van een boek ontstond. Cursus voorbij, schrijven voorbij, tot er weer een advertentie verscheen. Samen schrijven op de maandagmorgen en verder gaan met het boek.
Het boek kwam zelfs af en daar was Elly Godijn, zij wilde het uitgeven.”

Eeuwige rust op zondag koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens: 

Titel: Eeuwige rust op zondag
Auteur: Ton Broedersz
Genre: thriller 
Uitgave: paperback, 270 pagina’s
Uitgeverij: Godijn Publishing, februari 2022
ISBN: 9789493266346
ISBN: 9789493266636 (eBook)
ISBN: 9789493266629 (luisterboek)
NUR: 332

Met dank voor het toezenden van een gesigneerd recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.