woensdag 11 januari 2023

Ik las: 'Verzwegen' geschreven voor Gerard van Gemert

 Eilandgeheimen (6)


Verzwegen

In ‘Verzwegen’ lees je over Mila, de beste vriendin van Mees. Alles wijst er op dat het zelfmoord was, maar klopt dat wel?
Mees leest op het allerlaatste moment op de begrafenis van Mila nog een brief voor. Het was de laatste wens van Mila en Mees weet niet wat hij voor gaat lezen, omdat de brief in een gesloten envelop zit.
De bom barst …

Al snel is het duidelijk dat het leven van Mila geen pretje was, maar de twijfel over haar dood groeit voor Mees. Haar leven was zeker geen pretje, maar pleegde ze wel zelfmoord? De lezer denkt al snel te weten hoe de vork in de steel zit, maar wordt toch weer op het verkeerde been gezet. 

“Mees opende zijn kluisje en schoof de drie boeken naar binnen. Een vel papier schoof mee naar achteren en verfrommelde. Mees haalde het onder zijn boeken vandaan en vouwde het open. Bovenaan op het blad stond een doodshoofd. Daaronder stonden drie letters in het zwart geschreven onder elkaar.”

Er wordt in ‘Verzwegen’ ook gespeeld met de psyche van de lezers. In deze spannende jeugdthriller komen onderwerpen aan de orde die zeker niet voor tere zieltjes bestemd zijn. Maar tieners vanaf twaalf jaar die stevig in hun schoenen staan, zullen ongetwijfeld van deze thriller kunnen genieten.

“Zou het dan toch waar zijn? Het leek hem beter om toch maar even af te wachten en nog niet naar binnen te gaan. Misschien ging het helemaal niet om hem, maar was er bij een van de buren iets aan de hand. Hoewel dat wel heel toevallig zou zijn.”

‘Verzwegen’ is het zesde deel uit de serie ‘Eilandgeheimen’ van Gerard van Gemert en speelt zich af op Schouwen-Duiveland in de provincie Zeeland. De auteur speelt het klaar om de lezer vanaf het begin door zijn woorden mee te zuigen in het verhaal. Even stoppen met lezen is hier geen optie.De auteur:

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is door zijn liefde voor diverse sporten gaan schrijven.
Lees hierover meer op zijn kleurrijke website.
Gerard is getrouwd met Ellen. Samen hebben ze vier kinderen.

Verzwegen koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Verzwegen
Serie: Eilandgeheimen (6)
Auteur: Gerard van Gemert
Genre: spannende fictie, vanaf ca 12 jaar
Uitgave: hardcover, 168 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, februari 2022
ISBN: 9789044844467
NUR: 283, 284


Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Clavis Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.