zaterdag 7 januari 2023

Ik las: 'Hartendief' geschreven door Mary Higgings Clark met Alafair Burke

Een prachtige stranddag verandert in een nachtmerrie als een klein jongetje verdwijnt


Hartendief

Televisieproducer Laurie staat op het punt om te trouwen met Alex, de voormalige presentator van haar programma Verdacht. Met hun families willen ze van een heerlijk weekend genieten en de families vertrekken samen naar de kust. 
Maar wanneer het neefje van Alex, Johnny, op deze prachtige zomerdag plotseling verdwijnt is de roze wolk waar Laurie eerst op zat veranderd in een gevoel van wanhoop. Een grote zoekactie volgt, maar tevergeefs. 
Hoewel er genoeg getuigen op het strand zijn die zich herinneren zich dat ze de zevenjarige Johnny hebben zien spelen in het water blijkt hij de volgende ochtend toch écht spoorloos te zijn. Het enige dat achterblijft is een aangespoelde surfplank…

‘Hartendief’ is het zevende en laatste deel van een serie en bovendien het laatste boek dat geschreven werd door Mary Higgins Clark.

De achtergrondinformatie over de personages is voldoende om het verhaal goed te kunnen volgen en is daardoor goed te lezen zonder de eerdere delen gelezen te hebben, maar je laat dan wel een heleboel moois liggen.
De proloog laat je reikhalzend uitkijken naar wat je nog voorgeschoteld zult krijgen in Hartendief. Wat is de rol van Roseanne in dit verhaal vraag je jezelf af?

Wat hier heel knap is gedaan, is dat er meer verhaallijnen zijn die door elkaar heen lopen, maar dat het niet de vaart uit het verhaal gehaald heeft.
Na een tijdje zakt de spanningsboog wel een klein beetje in om naarmate het einde nadert een zwieper naar boven te krijgen.

“Johnny probeerde rechtop te gaan zitten, maar kon zich niet bewegen. Hij wist zeker dat zijn ogen open waren, maar hij zag niks. Hij opende zijn mond en probeerde te schreeuwen, maar hoorde zijn eigen stemgeluid niet.
Maar hij hoorde wel… íets. Geronk. Het geluid dat het monster voortbracht verdrong elke andere gedachte. Hij stelde zich voor dat het monster hem nog steviger zou omklemmen. Johnny vroeg zich af of hij misschien zomaar zou kunnen verdwijnen en niemand hem ooit nog terug zou zien.”

De vader van Laurie, Leo Farley, werkt nog steeds voor het NYPD en is vanaf het begin een belangrijk onderdeel van dit verhaal. De personages zijn duidelijk beschreven waardoor je ze goed leert kennen en de hoofdstukken zijn lekker kort.
Deze bloedstollende zoektocht naar een verdwenen kind wordt verteld over een periode van negen dagen en de uitkomst is niet te voorspellen. 

“Toen hij de wc-deur eenmaal op slot had gedaan, zeeg Johnny neer op de vloer en snikte geluidloos. De televisie stond niet eens aan. Er was helemaal geen vrouw. Niemand gaat mij redden.”

‘Hartendief’ is een intrigerende en spannende race tegen de klok.
Met dit laatste boek van Mary Higgins Clark, die tien maanden voor de publicatie overleed, levert co-auteur Alafair Burke een mooie ode aan deze Amerikaanse Queen of Suspense.
De auteur:

Mary Higgins Clark (New York, 1927- 2020) was de Amerikaanse Queen of Suspense met haar thrillers vol spanning en met een vleugje romantiek. Ze heeft ruim veertig bestsellers op haar naam staan. De Verdacht-reeks schreef ze samen met Alafair Burke, professor in de rechten en bestsellerauteur van meer dan 18 boeken.
Kijk voor meer informatie over Alafair Burke, op de website van Mary Higgins Clark.

Hartendief koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Hartendief
Reeks: Verdacht (7)
Auteur(s): Mary Higgins Clark met Alafair Burke
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina’s
Uitgever: Xander Uitgevers, maart 2022
ISBN: 9789401616874 
ISBN: 9789401616928 (eBook)
NUR: 330
Oorspronkelijk titel: Peace of my heart
Vertaald door: Renée de Graaf


Met dank aan Xander Uitgevers voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Xander Uitgevers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.