donderdag 14 september 2023

Een fan aan het woord over de bekendste detective van Nederland


Leven en werk van Rechercheur De Cock

‘Mijn naam is De Cock… De Cock, met ceeooceekaa.’

Inclusief interviews met o.a. Wim Hazen, Joop van Riessen en Klaas Wilting

De bekendste, meest bewonderde en nagebootste fictieve politieman van Nederland is zonder twijfel rechercheur Jurriaan de Cock van het aloude politiebureau aan de Warmoesstraat te Amsterdam. 
In de reeks die A.C. Baantjer (Urk, 16 september 1923 – Alkmaar, 20 augustus 2010) over hem schreef, lost de grijze speurder met veel verve uiterst gecompliceerde moordzaken op. Wie louter één deeltje ter hand neemt om De Cock erin te bestuderen, zal geen schat aan informatie opdiepen. Dat verandert zodra men alle delen aandachtig beschouwt.

Paul Dieudonné (Rotterdam, 1960) deed jarenlang diepgravend onderzoek. In deze De Cock-biografie deelt hij met groot enthousiasme de bijzondere vondsten die hij uit Baantjers omvangrijke oeuvre haalde. De lezer zal kennisnemen van de uitzonderlijke neus van de grijze speurder, welke ongewone hobby hij lijkt te hebben en waarom je beter niet aan de Schapendrift in Blaricum kunt wonen. Dieudonné speculeert ook op overtuigende wijze over de vraag waar in Amsterdam rechercheur De Cock nou eigenlijk woont. Na lezing van deze biografie zal elke fan van Baantjer met andere ogen naar de De Cock-serie kijken.

Naast fan van Baantjer is Dieudonné de schrijver van een detectiveserie over rechercheur Lucien de Klerck en diens collega Ruben Klaver van de Rotterdamse politie. De auteur woont tegenwoordig met zijn vrouw in Canada.Leven en werk van Rechercheur De Cock koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Leven en werk van Rechercheur De Cock
Auteur: P. Dieudonné
Genre: Literaire fictie, biografie, misdaad
Uitgave: paperback, 240 pagina’s
Uitgever: E-Pulp Publishers, september 2023
ISBN: 9789492715685
ISBN: 9789492715692 (eBook)
NUR: 321


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: E-Pulp Publishers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.